TyEL-vakuutusmaksun korkoutuksessa käytettävä vakuutusmaksukorko nousee 1.7.2023 alkaen

TyEL-vakuutusmaksun korkoutuksessa käytettävä vakuutusmaksukorko jatkaa nousuaan ja nousee 1.7. alkaen 3,85 prosenttiin. YEL-vakuutusmaksujen korko säilyy samana kuin vuoden alussa, ja on 2,45 prosenttia. TyEL:ssä vakuutusmaksun koron arvo tarkistetaan puolivuosittain, YEL:ssä kerran vuodessa 1.1. hetkellä.

Vakuutusmaksukorko otettiin käyttöön vuonna 2016, ja sen arvo oli vuoden 2022 loppuun asti 2 prosenttia. Korot ovat viime aikoina nousseet markkinoilla ja sen vaikutus näkyy myös vakuutusmaksukorossa. Vakuutusmaksukorko perustuu Garantiassa päivittäin noteerattavaan TyEL:n 12 kuukauden viitekorkoon, mutta on kuitenkin aina vähintään 2 prosenttia. TyEL:n 12 kuukauden viitekorko perustuu euribor-korkoihin sekä euroalueen valtioiden viitelainojen tuottoihin.

TyEL-vakuutusmaksuille lasketaan korkoa maksun eräpäivästä riippuen. Palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden loppuun mennessä maksettuihin vakuutusmaksuihin ei tule vakuutusmaksukorkoa. Jos asiakas on valinnut korollisen yhden kuukauden lisämaksuajan, maksu erääntyy palkanmaksukuukautta seuraavan toisen kalenterikuukauden aikana, ja tällöin vakuutusmaksukorkoa lasketaan palkanmaksukuukautta seuraavan kalenterikuukauden lopusta alkaen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä