Arvioi TyEL-maksu vuodelle 2024 Varma Asioinnissa

Voit nyt tehdä arvion TyEL-maksun määrästä vuodelle 2024 Varma Asioinnissa. Maksuennustepalvelun avulla voit esimerkiksi budjetoida ensi vuoden TyEL-maksuja. Palvelussa hyödynnetään aina viimeisintä arviota TyEL-maksuprosenteista. Varman hoitokustannusmaksu on ensi vuonna entistäkin edullisempi. Vakavaraisimpana työeläkeyhtiönä maksamme myös erinomaiset asiakashyvitykset.

Maksuennustepalvelun käyttö on helppoa. Tarvitset ainoastaan arvion vuoden 2024 palkkasummasta. Jos tilanteesi muuttuu, voit aina tehdä uuden ennusteen. Palvelussa voit edelleen arvioida myös yrityksesi kuluvan vuoden TyEL-maksun määrää.

Varma Asioinnin maksuennuste sisältää:

  • arvion koko vuoden TyEL-maksusta euroina
  • arvion TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta
  • arvioidun asiakashyvityksen ja hoitokustannusmaksun.

Suuremmilla työnantajilla ennusteessa huomioidaan myös maksuluokan vaikutus.

Maksuennustepalvelussa on aina käytössä tarkin arvio vuoden 2024 TyEL-maksuprosenteista, Varman hoitokustannusmaksusta ja asiakashyvityksistä. Pohjana on oletus, että maksutaso säilyisi ennallaan. Päivitämme vuoden 2024 ennusteessa käytettäviä arvioituja maksuprosentteja, jos niihin tulee tarkennuksia syksyn mittaan. Muutos näkyy päivityksen jälkeen tehtävissä uusissa ennusteissa. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa TyEL-maksuprosentit vuodelle 2024 myöhemmin syksyllä. 

Näin teet maksuennusteen Varma Asioinnissa

TyEL-maksuennusteen tekeminen on helppoa.

  1. Kirjaudu Varma Asiointiin.
  2. Mene Vakuutukset-osion Ennusteet ja raportit -välilehdelle.
  3. Valitse, mille vuodelle haluat tehdä ennusteen ja paina Tee uusi ennuste.
  4. Kirjoita arviosi ennustevuoden palkkasummasta ja paina Tee ennuste.

Varman hoitokustannusmaksu on entistäkin edullisempi ensi vuonna

Hoitokustannusmaksu on työeläkkeiden toimeenpanoon ja vakuutusten hoitoon tarvittava TyEL-maksun osa. Kukin työeläkeyhtiö on tämän vuoden alusta alkaen määrittänyt oman hoitokustannusmaksunsa. Hoitokustannusmaksun tasoon vaikuttaa työeläkeyhtiön toiminnan tehokkuus.

Edelleen tehostuneen toimintamme ansiosta voimme vieläkin laskea nykyistä kilpailukykyistä hoitokustannusmaksuamme ensi vuodelle. Asiakkaanamme hyödyt tästä pienempänä TyEL-maksuna.

Vakavaraisin Varma maksaa parhaat asiakashyvitykset

Vuodelta 2023 kertyvät asiakashyvitykset alentavat ensi vuoden TyEL-maksua. Keväällä 2024 asiakashyvityksinä jaettava määrä perustuu ensimmäistä kertaa pelkästään työeläkeyhtiön vakavaraisuuteen. Varma on vakavaraisin työeläkeyhtiö, ja vahvan vakavaraisuutemme ansiosta meillä on mainiot edellytykset maksaa erinomaiset asiakashyvitykset myös tulevina vuosina. Vakuutuskohtaiseen arvioon asiakashyvityksestä vaikuttavat myös vuoden 2023 arvioitu palkkasumma ja vakuutusmaksuista kertynyt rahasto.

Mitä vakavaraisuus tarkoittaa?

Vakavaraisuus tarkoittaa, että työeläkevakuutusyhtiöllä on riittävästi varoja suhteessa sen vastuulla oleviin eläkevastuisiin. Mitä vakavaraisempi työeläkeyhtiö on, sitä korkeammat asiakashyvitykset se voi palauttaa asiakkailleen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä