Varman hoitokustannusmaksu pienenee ensi vuonna – vahva vakavaraisuus takaa parhaat asiakashyvitykset

Työeläkeyhtiöiden hoitokustannusmaksut pienenevät ensi vuoden alusta alkaen. Varman asiakkaille tämä tarkoittaa TyEL-maksuun kuuluvan hoitokustannusosan pienenemistä yrityksen koosta riippuen jopa yli viidenneksellä aiempaan verrattuna. Vakavaraisimpana työeläkeyhtiönä maksamme myös korkeimmat asiakashyvitykset. Tavoitteenamme on jatkossakin olla asiakkaillemme kokonaisedullisin työeläkevakuuttaja.

Hoitokustannusmaksu on työeläkkeiden toimeenpanoon ja vakuutusten hoitoon tarvittava TyEL-maksun osa. Kukin työeläkeyhtiö on tämän vuoden alusta alkaen määrittänyt itse oman hoitokustannusmaksunsa. Hoitokustannusmaksun tasoon vaikuttaa työeläkeyhtiön toiminnan tehokkuus.

Laskemme entuudestaankin kilpailukykyistä hoitokustannusmaksuamme ensi vuodelle. Yrityksen koosta riippuen hoitokustannusmaksu voi olla jopa viidenneksen pienempi kuin aiemmin. Asiakkaanamme hyödyt tästä pienempänä TyEL-maksuna.

Meille on tärkeää, että pystymme nyt ja tulevaisuudessa kehittämään toimintaamme ja asiakkaidemme palvelua pitkäjänteisesti. Tarjoamme asiakkaillemme sujuvaa digitaalista asiointia, laadukkaita eläkevakuuttamisen palveluja ja tuloksellisia kuntoutusratkaisuja. Olemme vaikuttava kumppani työkyvyn tukemisessa, ja vastuullisuus on keskeinen osa kaikkea toimintaamme.

Vakavaraisin Varma maksaa parhaat asiakashyvitykset

Hoitokustannusmaksujakin merkittävämmin asiakkaiden TyEL-vakuutusten kokonaiskustannuksiin vaikuttavat työeläkeyhtiön vakavaraisuuden perusteella maksettavat asiakashyvitykset.

Varma on pitkään ollut vakavaraisin työeläkeyhtiö, mikä tarkoittaa asiakkaillemme korkeampia asiakashyvityksiä ja siten alhaisempia työeläkemaksuja. Vahvan vakavaraisuutemme ansiosta meillä on mainiot edellytykset maksaa erinomaiset asiakashyvitykset myös tulevina vuosina.

Tee arvio TyEL-maksun määrästä vuodelle 2024 Varma Asioinnissa

Voit tehdä arvion TyEL-maksun määrästä vuodelle 2024 Varma Asioinnissa. Maksuennustepalvelussa on aina käytössä tarkin arvio vuoden 2024 TyEL-maksuprosenteista, Varman hoitokustannusmaksusta ja asiakashyvityksistä. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa lopulliset TyEL-maksuprosentit vuodelle 2024 myöhemmin syksyllä.

TyEL-maksuennusteen tekeminen on helppoa.

  1. Kirjaudu Varma Asiointiin.
  2. Mene Vakuutukset-osion Ennusteet ja raportit -välilehdelle.
  3. Valitse, mille vuodelle haluat tehdä ennusteen ja paina Tee uusi ennuste.
  4. Kirjoita arviosi ennustevuoden palkkasummasta ja paina Tee ennuste.

Lue myös:

Arvioi TyEL-maksu vuodelle 2024 Varma Asioinnissa

Voisit olla kiinnostunut myös näistä