Aika Koteja sopii kaikille, jotka odottavat vuokra-asumiselta vähän enemmän

Aika koteja -asunnoilla haluamme tarjota helppoa, arkea tukevaa asumista monimuotoiselle vuokralaiskunnalle, kertoo Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola. Varman uuden asuntokonseptin ensimmäinen asuintalo valmistui 2022 loppuvuodesta Tampereelle ja jatkoa seuraa vuoden 2023 aikana.

Varman uusi asukkaiden monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta tukeva asumisen konsepti Aika Koteja tarjoaa helppoa ja mukavaa vuokra-asumista kaikille. Sekä Tampereen keskustaan Puuvillatehtaankadulle että Espoon Uusikumpuun 2023 valmistuvien Aika Kotien suunnittelussa on huomioitu erilaiset esteettömyyden tarpeet kattavasti. Kodit ovat muokattavissa sopiviksi omiin tarpeisiin ja elämän muutoksiin. 
 
– Aika Koteja -konseptin asunnoilla haluamme palvella monimuotoista vuokraajakuntaa ja tukea laajasti helppoa asumista. Sosiaalinen vastuullisuus on meille tärkeä arvo ja esteettömyys edellä suunnitelluilla asunnoilla vastaamme paremmin vuokralaisten tarpeisiin niiden palvellessa suurempaa asiakasryhmää, Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola sanoo. 

Aika Koteja -asunnot soveltuvat kaikkiin elämäntilanteisiin, myös silloin kun ikääntyminen tai sairaus hankaloittaa asumista. Esteettömyys edellä suunnitellut asunnot, kotiin tilattavat palvelut ja asukkaan tarpeiden mukaan lisättävät tukiratkaisut mahdollistavat omassa kodissa asumisen pidempään.

Aika koteja -konseptin konkreettisissa ratkaisuissa konsultoivana tahona on toiminut esteettömyyteen ja yhdenvertaisuuteen keskittyvä konsulttiyritys Riesa Consultative
 
– Koimme parhaaksi ratkaisuksi hyödyntää asiantuntijaa, vaikka perusasiat olivatkin jo kunnossa. Kävimme Riesan kanssa Tampereen kohteen suunnitelmia läpi ja pohdimme yhdessä mahdollisia muokkauksia esteettömyyden kannalta, Sipola kertoo. 

Puuvillatehtaankadun Aika Koteja -asunnot sijaitsevat aivan Tampereen keskustan kyljessä, jossa palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. 

Omaehtoista asumista kaikille

Aika Koteja -asunnot sopivat kaikille asujille, oli sitten erityistarpeita tai ei. Asukkailla itsellään on myös mahdollisuus lisätä asuntoon arkea helpottavia elementtejä. 
 
– Aika Koteja -asunnoissa esteettömyysratkaisut ovat sisäänrakennettuja yksityiskohtia, jotka tulevat esiin arjessa. Esimerkiksi asuntojen kynnyksiä on poistettu, valitut lattiamateriaalit eivät ole liukkaita ja ulottuvuuksien hahmottamista on helpotettu kontrastein. Asuntojen seiniä on vahvistettu, jotta tukikahvojen kiinnittäminen olisi mahdollista. Talon portaissa on helpompaa kulkea niiden mitoituksen ansioista ja ohjeistukset on visualisoitu selkeästi, Sipola avaa. 
 
Sipola lisää, että esteettömyys on huomioitu asuntojen lisäksi niin yhteisissä tiloissa kuin ulkonakin esimerkiksi esteettöminä kulkureitteinä, joiden varrelle on lisätty istumapaikkoja. Myös hissistä löytyy laskettava istuin. Pihassa on myös ulkoliikunta-alue, joka sopii käytettäväksi kaikenlaisille liikkujille, ja soveltuu myös lasten leikkipaikaksi hybridilaitteidensa ansiosta. Yhteiset tilat, kuten sauna ja pesutupa, ovat esteettömiä ja niihin vievät palo-ovet ovat automatisoitu.  

Asuntoihin on mahdollista tehdä muutoksia asukkaan tarpeiden mukaan. Oletuksena asunnot näyttävät aivan tavallisilta vuokrakodeilta.

Arkea helpottavia palveluita

Aika koteja -asuntoihin on mahdollista tehdä itselle sopivia muutoksia juuri silloin, kun niitä tarvitsee. Muutoksia voi tehdä heti sisään muuttaessa tai useamman vuoden asumisen jälkeen, minkä ansiosta asunnossa voi asua pitkään ja vuokrakoti vastaa esimerkiksi iän tuomiin tarpeisiin. Aika koteja -vuokralaisilla on mahdollisuus tilata erilaisia palveluita suoraan omaan kotiin ulkopuolisilta yhteistyöpalveluntarjojilta. Palveluista on suuri hyöty esimerkiksi silloin, kun arjen kiireet yllättävät tai kotoa poistumisesta tulee vaivalloista sairastumisen vuoksi. Lisäksi Puuvillatehtaankadun talossa on pakettiautomaatti ja viljelylaatikoita asukkaiden omaan käyttöön varattaviksi.

Espoon Uusikumpuun valmistuu alkusyksystä 2023 uusia Aika Koteja -konseptin mukaisia vuokrakoteja. Uusikummun asuntoihin pääset tutustumaan täällä.

Espoon Uusikumpuun alkusyksystä 2023 valmistuvan Aika Koteja -talon yksityiskohdat ovat vielä osittain työn alla, mutta oppeja on otettu Tampereen jo käytössä olevista asunnoista. Puuvillatehtaankadun loppuvuodesta 2022 valmistuneen C-rapun Aika Koteja -asunnoissa on asuttu jo ensimmäiset kuukaudet.

Aika Koteja Uusikumpu tuo konseptin asunnot ensi kertaa myös pääkaupunkiseudulla viihtyvien saataville. Kohteen keskeinen sijainti palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä tuo helpotusta kenen tahansa kiireiseen arkeen, mutta myös silloin kun liikkuminen on syystä tai toisesta hankalaa. 

Tutustu Tampereen Aika Koteja -kohteeseen tarkemmin täällä ja Espoon Uusikumpuun valmistuvaan kohteeseen täällä

Kaikki Varman vapaat vuokrakodit osoitteessa: colliersasunnot.com/varma

Lue lisää Varman vuokrakodeista

Voisit olla kiinnostunut myös näistä