Lemmikit sallittu Varman vuokra-asunnoissa – nämä viisi seikkaa kannattaa huomioida

Kaikenkarvaiset perheenjäsenet ovat tervetulleita Varman vuokrakoteihin! Mitä asioita vuokralaisen on hyvä huomioida, jos asunnossa on lemmikki?

Kun perheeseen kuuluu koira, kissa tai muu nelijalkainen tai siivekäs kaveri, kodiksi on tärkeää löytää lemmikkiystävällinen vuokra-asunto. Varman vuokrakodeissa lemmikit ovat sallittuja. Keräsimme yhteen viisi seikkaa, jotka on hyvä muistaa lemmikin kanssa vuokra-asunnossa.

1. Muista lemmikin tarpeet ja turvallisuus

Asunto on lemmikin koti siinä missä muidenkin perheenjäsenten. Huolehdi siis siitä, että asunnossa on riittävästi tilaa ja se on sopiva ympäristö myös lemmikillesi. Esimerkiksi koiran kanssa asuessa lähistöllä on hyvä olla puistoja ja lenkkipolkuja. Kissa taas saattaa tarvita esimerkiksi raapimapuuta.

Varmista myös, että asuntosi on lemmikille turvallinen. Esimerkiksi ikkunoiden lukitukset ja parvekelasit on syytä olla, ettei lemmikki pääse karkaamaan tai aiheuta vaaratilanteita. Huolehdi myös siitä, ettei asunnossa ole myrkyllisiä kasveja tai muita vaarallisia aineita, jotka voisivat uhata lemmikkisi turvallisuutta.

2. Huolehdi asunnon siisteydestä

Huolehdi lemmikkisi hygieniasta ja pyri pitämään asuntosi puhtaana. Jotkut ihmiset voivat olla allergisia eläimille, joten minimoi lemmikin karvojen ja allergeenien leviäminen yleisiin tiloihin. Vältä myös lemmikin viemistä esimerkiksi yhteiskäytössä olevaan pesutupaan, kuivaushuoneeseen tai kerhohuoneeseen, joita myös eläimille allergiset naapurit käyttävät.

3. Varaudu vahinkoihin

Lemmikit voivat aiheuttaa asunnossa pienempiä ja suurempia vahinkoja, kuten naarmuja lattioihin, seiniin tai listoihin. Yritä ennaltaehkäistä vahinkoja suojaamalla asuntoa, käyttämällä kissalle raapimispuuta ja tarjoamalle koiralle puruluita tai muita aktiviteetteja.

On hyvä huomioida, ettei kotivakuutus useinkaan korvaa lemmikin tyypillisestä käytöksestä aiheutuvia vahinkoja. Kannattaakin perehtyä vakuutusyhtiösi lemmikkien vastuuvakuutuksiin. Ne tarjoavat suojan mahdollisilta vahingonkorvausvaatimuksilta, jos lemmikki vahingoittaa toista henkilöä tai toisen omaisuutta.

4. Huomioi naapurit

Varmista, etteivät lemmikkisi äänet aiheuta häiriöitä naapureille. Esimerkiksi kerrostalossa haukunta, ulvominen, naukuminen tai kovaääniset leikit voivat kantautua herkästi naapureiden asuntoihin. Onkin kohteliasta ilmoittaa naapureille, että asunnossa on lemmikki, jolloin he voivat varautua ääniin ja kertoa sinulle, jos lemmikki ääntelee asunnossa yksin ollessaan.

Asumisen äänet ovat toki sallittuja, mutta pyri pitämään lemmikkisi rauhallisena sekä tarjoamaan sille tarvittavaa puuhaa ja seuraa. Kello 22–07 välinen aika on Varman vuokra-asunnoissa yöaikaa, jolloin tulisi välttää melua ja pyrkiä pitämään myös lemmikit mahdollisimman hiljaisina.

5. Noudata taloyhtiön sääntöjä

Taloyhtiön säännöt koskevat kaikkia asukkaita, myös nelijalkaisia. Varmista siis, että pidät lemmikkisi tarvittaessa kytkettynä, käytät lemmikeille varattuja ulkoilualueita ja poimit lemmikkisi jätökset asianmukaisesti. Varmista hississä, rappukäytävässä ja muissa yhteisissä tiloissa, ettei lemmikkisi aiheuta häiriötä tai jätä jälkiä.

Vuokraa koti, johon myös lemmikkisi on tervetullut

Kaikenkarvaiset lemmikit ovat tervetulleita Varman vuokrakoteihin. Kun etsit lemmikkiystävällistä kotia, katso vapaat asuntomme osoitteesta: colliers.fi/varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä