Nollapäästöpäivänä nostamme esiin ilmastotyötämme

Varma on mukana tänään Nollapäästöpäivä-kampanjassa, jonka tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin.

Varman järeimmät ilmastovaikutukset tulevat sijoitustoiminnan kautta.

– Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet ilmastonmuutoksen hillinnässä, sillä tavoittelemme hiilineutraalia sijoitussalkkua vuoteen 2035 mennessä, sanoo Varman vastuullisen sijoittamisen johtaja Hanna Kaskela.

Maalämpö korvaamaan kaukolämpöä

Varmassa on viime vuosina ponnisteltu sijoitussalkun päästöjen keventämiseksi. Hyvää tulosta on saatu esim. kiinteistöissä, joiden hiilijalanjälki on pienentynyt 27 % vuodesta 2015.

Päästöjä aiotaan jatkossa jahdata entisestä tiukemmin, kun suuressa osassa Varman omistamia asuntoja siirrytään käyttämään lämmönlähteenä lämpöpumppuja. Lämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja asennetaan 36 asuinkerrostaloon, jolloin Varman koko asuntokannan päästöt kevenevät arviolta 48 % vuoteen 2023 mennessä. Osassa kerrostaloista maalämpö korvaa kaukolämmön kokonaan.

Ilmastoteoista kansainvälistä tunnustusta

Varma on saanut ilmastoteoistaan tunnustusta kansainvälisissä vertailuissa. Esimerkiksi AODP:n tekemässä eläkesijoittajien kansainvälisessä ilmastoindeksissä Varma oli parhaana suomalaisena yhtiönä sijalla 5.

Elokuussa Varma sai tunnustusta ilmastonmuutoksen vastaisesta työstään, kun Aktivistimummot-liike antoi historiansa ensimmäisen Pelargonia-tunnustuksen Varmalle. Syksyllä 2019 perustettu Aktivistimummot-liike palkitsee tekoja, jotka osoittavat tekijänsä ottaneen ilmastomuutoksen tosissaan ja jotka innostavat yhä uusia tahoja vaikuttavien tekojen tielle.

Nollapäästöpäivä on näkyvästi esillä myös somessa. Keskusteluja voi seurata ja osallistua niihin hashtageilla #Nollapäästöpäivä ja #ZeroEmissionsDay.

Mikä Nollapäästöpäivä?

Nollapäästöpäivän tarkoituksena on auttaa maailmaa pääsemään eroon fossiilisista polttoaineista ja lisätä tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisiä valintoja arjessaan.

Nollapäästöpäivää vietettiin ensimmäisen kerran Kanadassa 2008. Climate Leadership Coalition aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017. CLC on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmasto-businessverkosto, ja sillä on 71 suomalaista organisaatiojäsentä. Myös Varma on CLC:n jäsen.

Lue lisää Nollapäästöpäivästä 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä