Kovat ilmastotavoitteet kirittivät Varmaa kiinteistöjen vastuullisuuden GRESB-arvioinnissa

Varma paransi roimasti pistemääräänsä kiinteistöjen vastuullisuuden GRESB-arvioinnissa ja ansaitsi Green Star -maininnan. Varma on toistaiseksi ainoa suomalainen työeläkeyhtiö, joka on osallistunut arviointiin. Kiinteistösijoittajat hyödyntävät kansainvälistä työkalua vastuullisuustyönsä arviointiin ja kehittämiseen.

Varma osallistui tänä vuonna toista kertaan GRESB-arviointiin ja sai tulokseksi 75 pistettä. GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö-, infra- ja sijoitusvarojen vastuullisuuden arvioinnin ja benchmarkkauksen käytettävä globaali työkalu ja viitekehys, jolla sijoittajat voivat vertailla vastuullisuuden suorituskykyään.

GRESB:issä arvioidaan kiinteistöjen vastuullisuutta koko suoran kiinteistösalkun tasolla. Siinä tarkastellaan mm. kiinteistöjen vastuullisuusriskejä ja -mahdollisuuksia, energian- ja vedenkulutusta, kasvihuonekaasupäästöjä, ympäristöjohtamisjärjestelmiä sekä laajasti yritysvastuun periaatteita ja johtamista koko yhtiössä.

Varman pistemäärä oli 75/100:sta, kun viime vuonna arvioinnin ensikertalaisena ylsimme 68 pisteeseen. Varman verrokkiryhmä – 91 sijoittajan joukko – sai arvioinnissa keskimäärin 70 pistettä. Varma sai Green Star -tunnustuksen vastuullisuustyöstään.

– Meillä on rima korkealla kiinteistöjen vastuullisuustyössä, mikä näkyy myös GRESB-tuloksessamme. Töitä tehdään jatkuvasti mm. vähähiilisyyden ja kiertotalouden edistämiseksi. Lisäksi yhä useampi kiinteistömme on tulevaisuudessa ympäristösertifioitu, kertoo Varman kiinteistöjen vastuullisuustyötä koordinoiva kiinteistösijoituspäällikkö Johanna Haikala.

Vastuullisuuslinjauksista ja johtamisesta hyvät arviot

GRESB-arvioinnissa sijoittajat saavat tähtiluokituksen. Varma ylsi nyt 3 tähteen (maksimi 5), kolkutellen jo 4 tähden rajaa. Tähtiluokitukset riippuvat vuosittain kanssaosallistujien pisteytyksistä.

– Olemme iloisia ja ylpeitä arviointimenestyksestämme. Pistemäärää tärkeämpää meille on kuitenkin se, että voimme hyödyntää arviointia yhtenä työkaluna kiinteistöjen vastuullisuuden kehittämisessä ja toisaalta saamme ulkopuolisen arvioin siitä, miten vastuullisuustyömme vertautuu kansainvälisesti, kertoo Johanna Haikala.

Kehitettäviä kohtia nousi myös tuoreimmassa arvioinnissa. Parannettavaa Varmalla on yhä mm. kulutustietojen kattavuudessa, datan varmentamisessa ja toimitusketjun vastuullisuuden kehittämisessä.

Arvioinnissa Varma sai erityisen hyvät pisteet mm. vastuullisuuslinjauksista ja -periaatteista sekä niiden johtamisesta. Varmalla on ollut tavoitteena pienentää kiinteistöjensä hiilijalanjälkeä 15 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2020, ja tavoitteeseen päästiin etuajassa.

Uusissa ilmastotavoitteissaan Varma on linjannut, että kiinteistöjen sähkö on päästötöntä vuoteen 2025 mennessä ja lämpö päästötöntä 2030 mennessä. Tavoitteisiin päästäkseen Varma on ottanut kovat keinot käyttöön ja ilmoittanut puolittavansa asuntokantansa päästöt 2023 mennessä mm. maalämpöä hyödyntämällä.

– Siirrymme käyttämään suuressa osassa asuntokantaamme kiinteistöjen lämmönlähteenä lämpöpumppuja. Lämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja asennetaan 36 asuinkerrostaloon. Osassa kerrostaloista maalämpö korvaa kaukolämmön kokonaan, Johanna Haikala kertoo.

 GRESB Real Estate Assessment (REA) on maailmanlaajuisesti vuosittain toteutettava arvio, johon osallistui tänä vuonna yli 1 200 sijoittajaa. Arviointi perustuu raportointivuoteen 2019.

Lue lisää

GRESB

Voisit olla kiinnostunut myös näistä