Varma teki 300 miljoonan euron sijoituksen vähäpäästöisiin yhtiöihin Japanissa

Työeläkeyhtiö Varma sijoitti 300 miljoonaa euroa japanilaisiin yhtiöihin kehittämänsä pörssinoteeratun ETF-rahaston kautta. Varmalle räätälöity vähäpäästöinen rahasto listattiin Tokion pörssiin 8.4.2022. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin Japaniin listattu vastuullisen sijoittamisen ETF-rahasto.

- Halusimme tehdä vastuullisuusnäkökohdat huomioivan ESG-sijoituksen myös Japanin markkinoille. Tämä on systemaattista jatkoa meidän Yhdysvaltain, Euroopan ja kehittyvien markkinoiden räätälöidyille ESG-sijoituksille. Japanissa pörssinoteerattuja ESG-rahastoja on vielä melko vähän, sanoo Varman listatuista sijoituksista vastaava johtaja Timo Sallinen.

Rahasto sijoittaa tiukkojen vastuullisuuskriteerien mukaan valikoituun n. 100 suureen ja keskisuureen japanilaiseen yhtiöön ottaen huomioon myös osakkeiden likviditeetin. Sijoituskohteiden joukossa ovat esimerkiksi lääkeyhtiö Takeda, maailman johtava lämpöpumppujen valmistaja Daikin Industries, monialayhtiö Hitachi, autonvalmistaja Toyota ja peliyhtiö Nintendo.

- Rahastoon valittiin sijoituskohteeksi vähäpäästöiset toimialat, joiden kasvunäkymiin uskomme myös pidemmällä aikavälillä. Tämän lisäksi toimialojen sisältä valittiin niiden vastuullisimmat yhtiöt. Yhtenä esimerkkinä toimialasta, johon uskomme myös tulevaisuudessa on teknologia, Sallinen kertoo.

- Varmalle räätälöityyn vähäpäästöiseen rahastoon valittiin sijoituskohteeksi yhtiöitä vähäpäästöisiltä toimialoilta, joihin uskomme myös pidemmällä aikavälillä. Yhtenä esimerkkinä toimialoista on teknologia, sanoo Varman listatuista sijoituksista vastaava johtaja Timo Sallinen.

Rahaston salkunhoidosta vastaa Japanin yksi suurimmista varainhoitotaloista Nomura

ETF-rahaston (NEXT FUNDS Solactive Japan ESG Core Index) salkunhoidosta vastaa Japanin yksi suurimmista varainhoitotaloista Nomura Asset Management, jonka hoidossa oleva varallisuus on n. 467 miljardia euroa. Rahaston indeksin on räätälöinyt Varman toiveiden mukaisesti indeksitalo Solactive.

- Rahasto ei pyri seuraamaan laajaa Japanin markkinaa, koska se ei kata lähellekään kaikkia toimialoja tai yhtiöitä, joita laajoissa indekseissä on. Tässä mielessä räätälöity rahasto tarjoaa meille perinteisiä laajoihin markkinoihin sijoittavia ETF-rahastoja enemmän aktiivista näkemystä, Sallinen kertoo.

Rahasto listattiin Tokion pörssiin 8.4.2022 ja Varma sijoitti siihen huhtikuussa 300 miljoonaa euroa, mikä tekee rahastosta suurimman Tokion pörssiin listatun ESG-ETF-rahaston.

Mediayhteydenotot:

Timo Sallinen

Sijoitusjohtaja

Listatut sijoitukset

Suvi Vesterinen

Viestintäpäällikkö

Sijoitukset ja kiinteistöt

Voisit olla kiinnostunut myös näistä