Varman rakennuttaman Keilaniemen Portin päävuokralaiseksi tulee CSC - Tieteen tietotekniikan keskus

Arco Architecture Company
Työeläkeyhtiö Varma ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen toimitilojen vuokraamisesta Espoon Keilaniemeen nousevasta Keilaniemen Portista.

Keilaniemen toimistokeskittymään sijoittuva Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Arkkitehtonisesti korkeatasoisen rakennuksen rungon keskeinen materiaali on puu.

Keilaniemen Portin rakentaminen käynnistyi kesällä. Rakennuksen ankkurivuokralaiseksi tulevan CSC:n toimitilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Tilat kattavat noin 7 500 neliötä. Vuokrattavaa tilaa Keilaniemen Portissa on yhteensä 17 700 neliötä.

–Keilaniemen Portti on meille poikkeuksellinen toimitilahanke, joissa panostamme työn viihtyvyyttä parantaviin tekijöihin ympäristönäkökulmia ja kiertotalouden periaatteita unohtamatta. On hienoa, että olemme saaneet hankkeen käyntiin ja löytäneet siihen pitkäaikaisen vuokralaisen, jolla on samanlaisia ajatuksia tilan käytöstä kuin meillä, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Sampsa Ratia sanoo.

Valtion ja korkeakoulujen omistama CSC rakentaa ja kehittää tutkimuksen, opetuksen, julkishallinnon ja yritysten ICT-palveluja. CSC valitsi toimipaikkansa tilat kilpailutuksen kautta. Rakennus valmistuu loppuvuonna 2026.

– Uusi pääkonttorimme tarjoaa kasvavalle organisaatiollemme tarkoituksenmukaiset tilat. Toimiston tulee olla paras mahdollinen paikka tehdä työtä ja työympäristön tukea sujuvaa hybridiarkea. Kumppani- ja kohdevalintaamme ohjasivat vahvasti myös vastuullisuuteen liittyvät tekijät, CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski sanoo.

Keilaniemen Portti sijoittuu liikenteen solmukohtaan

Keilaniemen Portti sijaitsee liikenteen solmukohdassa Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyydessä Kehä I:n ja Länsiväylän vieressä.

Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT -liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia. Keilaniemen Portti tukee Varman tavoitteita saavuttaa hiilineutraali sijoitussalkku 2035 mennessä.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,7 miljardin euron kiinteistöomaisuudellaan. Vuokrattaviin kohteisiin kuuluu hotellikiinteistöjä, toimitiloja, liikekeskustiloja ja yli 4 300 vuokra-asuntoa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä