Varma käynnistää toimitilan rakentamisen Espooseen – Keilaniemen Portista toimistokeskittymän maamerkki

Työeläkeyhtiö Varma rakennuttaa Espoon Keilaniemeen arkkitehtonisesti korkeatasoisen Keilaniemen Portiksi nimetyn toimitilan. Keilaniemen maamerkiksi nouseva toimistorakennus lisää alueen vetovoimaa modernina toimistokeskuksena.

Espoon Keilaniemeen on kohoamassa uudenlainen moderni toimistokeskittymä, joka on houkutellut useita yritysten pääkonttoreita. Varman rakennuttama Keilaniemen Portti -toimitila poikkeaa muista alueelle suunnitelluista rakennuksista ulkomuodoltaan.

Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT -liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Keilaniemen Portista tulee yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jossa käytetään rungon keskeisenä materiaalina puuta.

Rakennus kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Rakennuksen muoto on suunniteltu maksimoimaan luonnonvalon pääsyn sisälle lattiasta kattoon ulottuvilla lasisilla ikkunoilla. Vuokrattavia tiloja on 12 kerroksessa yhteensä 17 700 kerrosneliötä.

–  Tavoitteemme on rakennuttaa  Keilaniemeen, metro- ja raideliikenteen solmukohtaan, arkkitehtonisesti ainutlaatuinen ja ympäristöarvoiltaan Varman rakentamisen periaatteita noudattava toimitila. Hankkeessa pyritään toteuttamaan työnteon viihtyvyyttä parantavia ominaisuuksia, joilla halutaan vahvistaa kohteen houkuttelevuutta yrityksille ja käyttäjille, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Sampsa Ratia sanoo.

Keilaniemen Portin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto ARCO ja hankkeen toteutuksesta Jatke Toimitilat Oy.

Keilaniemen Portti sijoittuu liikenteen solmukohtaan

Keilaniemen Portti nousee Keilalahdentien varteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyydessä. Hyvät yhteydet lisäävät julkisten liikennevälineiden käyttöä, ja näin vähentävät työmatkaliikenteen päästöjä. Rakennuksen kellaritiloihin ja ulkopihalle sijoitetaan myös yhteensä 400 polkupyöräpaikkaa.

Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja ja viherkatto. Rakennuksesta tehdään muuntojoustava niin, että tiloja on helppo muuntaa käyttötarpeen muuttuessa.

Hanke edistää Espoon hiilineutraalisuustavoitteita kestävän rakentamisen avulla. Se tukee myös Varman tavoitteita saavuttaa hiilineutraali sijoitussalkku 2035 mennessä. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

Espoon kaupunginhallitus on hyväksynyt tontin myynnin Varmalle. Hankkeen rakentaminen käynnistyy heinäkuussa ja rakennus valmistuu syksyllä 2026.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,7 miljardin euron kiinteistöomaisuudellaan. Vuokrattaviin kohteisiin kuuluu hotellikiinteistöjä, toimitiloja, liikekeskustiloja ja yli 4 300 vuokra-asuntoa. Muita Varman ajankohtaisia toimitilarakennushankkeita ovat mm. Katajanokalle sijoittuva toimitila Katajanokan Laituri, ja Helsingin Toukolassa sijaitsevan Arabia135-korttelin vanhempien osien muutostyö.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 942 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2022 Varman maksutulo oli 6,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2023 lopussa 56,6 miljardia euroa.

Lisätietoa

Sampsa Ratia

Kiinteistösijoitusjohtaja

Kiinteistöt, kiinteistösijoitukset

Sari Raunio

Kiinteistökehitysjohtaja

Kiinteistöt, kiinteistökehitys

Voisit olla kiinnostunut myös näistä