TyEL-vakuutusmaksun korkoutuksessa käytettävä vakuutusmaksukorko laskee 1.7.2024 alkaen

TyEL-vakuutusmaksun korkoutuksessa käytettävä vakuutusmaksukorko laskee 1.7. alkaen 3,75 prosenttiin. YEL-vakuutusmaksujen korko säilyy samana kuin vuoden alussa, ja on 4,10 prosenttia. TyEL- ja YEL-vakuutuksen vakuutusmaksukorko tarkastetaan seuraavan kerran 1.1.2025.

Vakuutusmaksukorko perustuu Garantiassa päivittäin noteerattavaan TyEL:n 12 kuukauden viitekorkoon, mutta on kuitenkin aina vähintään 2 prosenttia. TyEL:n 12 kuukauden viitekorko perustuu euribor-korkoihin sekä euroalueen valtioiden viitelainojen tuottoihin.

TyEL-vakuutusmaksuille laskettava korko riippuu maksun eräpäivästä. Palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden loppuun mennessä erääntyviin vakuutusmaksuihin ei tule vakuutusmaksukorkoa. Jos asiakas on sopinut korollisesta lisämaksuajasta, niin tällöin maksulle lasketaan vakuutusmaksukorkoa palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden lopusta maksun eräpäivään. TyEL-vakuutusmaksun on aina eräännyttävä viimeistään palkanmaksukuukautta seuraavan toisen kuukauden loppuun mennessä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä