Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Käyttöehdot ja tietosuoja

Käyttöehdot

Varman www-sivujen yleiset käyttöehdot

Varman www-sivujen ja verkko- ja mobiilipalveluiden (sivut) käyttö edellyttää, että sitoudut noudattamaan näitä ehtoja. Tutustu näihin ehtoihin ennen kuin käytät sivuja. Varman eri palvelut voivat sisältää näiden ehtojen lisäksi sovellettavia erityisiä ehtoja. Pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteiden avulla käytettäviin palveluihin sovelletaan myös näiden käyttöä koskevia yleisiä ehtoja.

Sivut ja niillä oleva informaatio ja materiaali on suunnattu käytettäväksi Suomessa.

Palveluntuottaja

Sivujen pääasiallisena palveluntuottajan toimii Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Käyntiosoite: Salmisaarenranta 11, Helsinki. Postiosoite: PL 1, 00098 VARMA, Y-tunnus: 0533297-9. Puhelin 010 2440.

Muutokset

Varma varaa oikeuden milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta ja mistä syystä tahansa muuttaa sivujen käyttöehtoja, ulkoasua, sisältöä, saatavuutta sekä sivuilla toimitettavia palveluita tai muita sivujen ominaisuuksia taikka lakkauttaa palvelun. Varmalla on oikeus keskeyttää palvelun tarjoaminen huolto- ja päivitystoimenpiteiden ajaksi.

Palveluntuottajan vastuu

Sivuilla annettua informaatiota ja materiaalia ei voida pitää Varman sitovana tarjouksena, kehotuksena tai sitoumuksena. Tarkempia tietoja tarjottavista tuotteista ja palveluista saa Varmasta.

Sivujen sisältämien tietojen oikeellisuus on pyritty varmistamaan huolellisesti. Varma ei vastaa sivujen sisällön oikeellisuudesta tai virheettömyydestä. Sivuilla oleva informaatio on yleisluontoista, eikä Varma voi taata tietojen soveltuvuutta yksittäistapaukseen.

Varma ei vastaa vahingoista tai kuluista tai menetyksestä, jotka aiheutuvat sivujen tai sähköisten palveluiden käytöstä tai käytönestymisestä tai näihin liittyvästä vahingosta. Varma ei myöskään vastaa mahdollisten tietoliikennehäiriöiden, tietojärjestelmävirheiden, haitallisten ohjelmien tai tietoturvariskien aiheuttamista vahingoista. Varma ei takaa, että sivut toimivat keskeytyksettä tai virheettömästi.

Kolmannen osapuolen tuottama tieto

Varma ei vastaa kolmannen osapuolen tuottamasta materiaalista, johon sivuilta mahdollisesti on linkki.

Käyttäjän vastuu

Käyttäjä vastaa sivujen kautta tehdyistä toimista, antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja perille saapumisesta. Käyttäjä vakuuttaa ja vastaa siitä, ettei lähetä näille sivuille mitään lain vastaista tai epäasiallista aineistoa.

Käyttäjän tulee kaikin kohtuullisin keinoin varmistua siitä, että lähetetty aineisto ei sisällä viruksia tai ole muulla tavoin vahingollista.

Immateriaalioikeudet

Sivujen omistusoikeus, tekijänoikeus sekä muut immateriaalioikeudet kuuluvat Varmalle ellei erikseen ole toisin ilmoitettu. Kaikki oikeudet sivuihin ja niiden sisältöön pidätetään. Sivujen tai ulkoasun julkaiseminen, jäljentäminen, siirtäminen tai muuttaminen ilman oikeuksien omistajan lupaa on kielletty, lukuun ottamatta säilyttämistä tietokoneella tai tulostamista henkilökohtaista käyttöä varten. Aineistoa saa lainata tekijänoikeuslain mukaisesti. Aineistoa lainattaessa on aina ilmoitettava lähde.

Henkilötiedot

Varma käsittelee henkilötietoja henkilötietolain ja työntekijän eläkelain mukaisesti ja huolehtii yksityisyyden suojan toteutumisesta henkilötietojen käsittelyssä. Rekisteröintiä edellyttävissä palveluissa kerätyt käyttäjätiedot tallennetaan Varman henkilörekistereihin ja tietoja käytetään vain rekisteriselosteissa määriteltyihin tarkoituksiin. Palvelutapahtuman niin edellyttäessä Varma tallentaa viestejä varmentaakseen viestin sisällön. Varma luovuttaa hallussaan olevia tietoja sivullisille vain henkilön suostumuksella tai lain nojalla. Henkilötietolain mukaiset rekisteriselosteet ja tarkempaa informaatiota henkilötietojen suojasta on alempana tällä sivulla Tietosuoja-osassa.

Sähköposti

Avoimessa tietoverkossa lähetettyjen sähköpostiviestien luottamuksellisuutta ei voida taata. Käyttäjien tulee välttää henkilötietojen tai muiden luottamuksellisten viestien välittämistä Varmalle sähköpostitse.

Varmalla on oikeus käyttäjän pyynnöstä toimittaa sähköpostin välityksellä tietoja käyttäjän määrittelemään sähköpostiosoitteeseen. Varma ei vastaa avoimessa tietoverkossa lähetetyistä viesteistä aiheutuvista vahingoista.

Varman ylläpitämien sähköisten vakuutuskansioiden kautta lähetetyt viestit ovat SSL-suojattu.

Asiointia koskevien tietojen kerääminen

Sivuilla käytetään evästeitä (cookies). Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu päätelaitteellesi ja tallentaa tietoa käynnistäsi sivuilla. Evästeiden avulla Varma parantaa sivujen käytettävyyttä, kerää käyttöä koskevaa tilastotietoa sekä kohdentaa tietoa sinulle. Evästeeseen tallentuu myös ns. personoitua tietoa siitä, millä sivuilla olet käynyt.

Evästeeseen tallentuu tietoina käyttäjän IP-osoite, käynnin kellonaika, vieraillut sivut, käytetty selaintyyppi, verkko-osoite, josta käyttäjä on tullut Varman sivuille ja palvelin, jolta käyttäjä on tullut Varman sivuille.

Evästeiden hyväksyminen

Käyttämällä sivuja hyväksyt, että Varma voi kerätä, käsitellä ja analysoida tietoja sivujen käytöstä, liikenteestä, tapahtumista ja muista sivuihin liittyvistä tilastotiedoista. Varma voi myös hankkia tällaista tietoa luotettavilta kolmansilta tahoilta. Tällaista tietoa ei voida palauttaa yksittäistä tunnistettavaa henkilöä koskevaksi.

Evästeiden käytön estäminen

Voit estää evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimen tietoturva-asetuksia. On hyvä ottaa huomioon, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaiselle ja suunnitellulle toimimiselle. Evästeiden tulee olla päällä, kun kirjaudut Varman kirjautumista edellyttäviin palveluihin.

Selaimen asetuksista voit myös asettaa tilan, joka ilmoittaa tallennettavasta evästeestä ja tämän jälkeen voit joko hyväksyä tai hylätä evästeen.

Lisätietoja evästeistä ja verkkopalveluiden turvallisesta käytöstä voit lukea Viestintäviraston sivuilta.

Tietoyhteiskuntakaaren 205 § mukaan evästeiden tai muiden palvelun käyttöä kuvaavien tietojen tallentaminen käyttäjän päätelaitteelle ja näiden tietojen käyttö on sallittua palvelun tarjoajalle, jos käyttäjä on antanut siihen suostumuksensa ja palvelun tarjoaja antaa käyttäjälle ymmärrettävät ja kattavat tiedot tallentamisen tai käytön tarkoituksesta.

Evästeitä käyttävät ulkoiset palvelut sivuilla

Nämä palvelut keräävät tietoja anonyymisti eivätkä tallenna mitään henkilötietoja. 

Sivuille on liitetty seuraavat ulkoiset palvelut, jotka hyödyntävät evästeitä:

Adform kerää tietoa mainonnan vaikutuksesta ja mainontaan liittyvästä käyttäjien toiminnasta. Sitä käytetään myös käyttäjän kiinnostusten kohteiden perusteella tehtävään kohdennetumpaan mainontaan.

Google Analyticsin, Hotjarin ja Snoobin avulla seuraamme verkkosivuston käyttöä ja käyttötapoja. Palvelut tallentavat mm. kävijöiden lukumäärän ja vierailun keston eri sivuilla.

Google Tag Managerin avulla hallinnoimme sivuilla evästeiden asettamista.

Visual Website Optimizerin avulla tutkimme kävijöiden käyttäytymistä sivulla ja teemme vertailevaa A/B testausta.

Valvontaviranomainen

Finanssivalvonta valvoo Varman vakuutustoimintaa. Yhteystiedot: 
Finanssivalvonta, Snellmaninkatu 6, PL 103, 00101 Helsinki. Puhelin 010 831 51.

Sovellettava laki

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Tietosuoja

Henkilötietojen suoja

Varma hoitaa työntekijän eläkelain (TyEL) ja yrittäjän eläkelain (YEL) mukaista eläketurvaa. Tämän tehtävän toteuttamiseksi Varma ylläpitää ja käsittelee henkilötietoja vakuutetuista ja eläkkeensaajista. Työeläkejärjestelmän henkilötietojen käsittelyä koskevia määräyksiä on työntekijän eläkelaissa (TyEL) ja muussa vakuutus- ja vakuutusyhtiölainsäädännössä.

Mitä tietoja Varma kerää?

Keräämme henkilötietoja vakuutuksenottajilta eli työnantajilta ja yrittäjiltä, vakuutetuilta sekä eläkkeenhakijoilta ja -saajilta sekä sellaisista viranomaisrekistereistä, joihin Varmalla on laillinen käyttöoikeus.

Varma rakennuttaa osana sijoitustoimintaansa vuokra-asuntoja ja myöntää asiakasluottoja. Vuokraustoiminnassa kerätään henkilötietoja asunnon hakijoista ja vuokralaisista. Vuokra-asunnon sekä luotonhakijoiden itse ilmoittamien tietojen lisäksi Varma tarkistaa heidän luottotietonsa. Lainarekisteriin kerätään henkilötietoja henkilöasiakkaista sekä takaajista.

Keräämme henkilötietoja vain edellä mainittuihin tarkoituksiin ja vain siinä laajuudessa kuin on tarpeen. Pyrimme varmistamaan, että tiedot ovat oikeita, täydellisiä ja ajantasaisia.

Varman eläkevakuutustoiminnassa, huoneistojen vuokrauksessa ja luotonannossa käytetään tunnisteena henkilötunnusta. Eläkeratkaisutoiminnassa sekä sosiaalisin perustein vuokralaisia valittaessa voidaan käsitellä myös arkaluonteisia kuten esimerkiksi terveydentilaa koskevia tietoja.

Asiakaspuheluiden ja Chat-palvelua koskevien tietojen tallentaminen laadun kehittämiseksi

Asiakaspalvelunumeroihimme tulevia asiakaspuheluita tallennetaan asiakaspalvelun laadun kehittämiseksi. Koulutuskäyttöön tarkoitetuista puheluista poistetaan henkilön tunnistetiedot. Chat-palveluumme tulevia keskusteluja tallennetaan laadun kehittämiseksi tilastointitarkoituksiin.

Puhelu- ja Chat-palvelutietojen tallentaminen tapahtuu tietoturvallisesti ja henkilötietolain mukaisesti. Tietoja käsitellään Varmaa sitovien säännösten mukaisesti eikä tietoja käytetä muihin tarkoituksiin. Tarkemmin asiasta kerrotaan rekisteriselosteessa

Itseään koskevat tiedot voi tarkistaa

Rekisteriselosteet Varman omistamista henkilörekistereistä ovat nähtävissä paitsi näillä sivuilla myös yhtiön neuvontapisteessä osoitteessa Salmisaarenranta 11, Helsinki. Kaikilla, joiden henkilötietoja on yhtiön ylläpitämissä rekistereissä, on oikeus henkilötietolain mukaisesti tarkistaa itseään koskevat tiedot ja pyytää mahdolliset virheelliset tiedot korjattaviksi.

Tietojen luovuttaminen muille

Rekistereissämme olevia henkilötietoja voidaan luovuttaa esimerkiksi Eläketurvakeskukselle ja muille lakisääteisen eläke- ja muun sosiaaliturvan toteuttajille. Viranomaisille tietoja luovutetaan lain nojalla. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä suoramarkkinointiin. Varma voi vakuutuksenottajille, vakuutetuille ja/tai eläkkeensaajille suunnatussa palvelutoiminnassaan käyttää alihankkijoita, joille esim. postitusta varten voidaan luovuttaa osoitetietoja. Alihankkijoilta edellytetään vaitiolositoumuksen antamista.

Varma voi luovuttaa henkilötietoja sosiaaliturvasopimusmaiden viranomaisille myös Euroopan Unionin ulkopuolelle silloin kun on kyseessä työeläketurvan toteuttaminen.

Varmassa tiedot ovat turvassa

Henkilöstöämme koskee vaitiolovelvollisuus lain nojalla. Lisäksi Varman henkilöstö antaa osana työsopimustaan vaitiolositoumuksen.

Varma ylläpitää sisäisessä tietoverkossaan korkeatasoista tietoturvaa. Henkilötietojen siirtämiseen yleisessä tietoverkossa käytetään riittävän turvallista, asianmukaista salaustekniikkaa.

Yhtiön verkkopalvelusivuilla voi olla linkkejä muiden ylläpitämille sivuille. Varma ei vastaa näiden sivujen ylläpitäjien toiminnasta.

Rekisteriselosteet

Tietoja rekistereiden henkilötasoisista tietosisällöistä antavat kussakin selosteessa mainitut yhteyshenkilöt.


Tietojärjestelmäseloste