Asiakaspalvelumme on valitettavasti ruuhkautunut. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa! Vastaamme viesteihin ja puheluihin saapumisjärjestyksessä. Puhelinpalvelussa on käytössä takaisinsoitto.

Voit hoitaa vakuutusasiasi Varma Asioinnissa silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Palvelussa voit esimerkiksi tarkastella laskuja sekä hakea maksuaikaa ja maksutodistuksen. Lisäksi voit arvioida tulevaa TyEL-maksua ennustepalvelussa ja koota tiedot tilinpäätöstä varten.

Miten toimin, kun haluan tietoa luottamustehtävän eläkevakuuttamisesta?

Luottamustehtävä yhtiössä, johon tehtävää hoitava ei ole työsuhteessa

Kun luottamustehtävää hoitava henkilö ei ole työsuhteessa samaan yhtiöön, luottamustehtävä ei kuulu pakollisen TyEL-vakuutuksen piiriin.

Luottamustehtävän palkkion maksaja voi halutessaan ottaa luottamustehtävää hoitavalle vapaaehtoisen TyEL-vakuutuksen. Tämä vapaaehtoinen vakuutussopimus tulee olla erillinen yhtiön mahdollisista muista TyEL-vakuutuksista. Jos haluat luottamustehtävää hoitavalle TyEL-vakuutuksen, soita meille 010 192 100, niin hoidamme asian kuntoon!

Luottamustehtävä yhtiössä, johon tehtävää hoitava on työsuhteessa

Kun luottamustehtävää hoitava on työsuhteessa samaan yritykseen, jonka luottamustehtävää hän hoitaa, luottamustehtävästä maksetut palkkiot vakuutetaan TyEL-vakuutuksessa kuten työntekijän muukin palkka. Ilmoita palkka tulorekisteriin tulorekisterin ohjeiden mukaisesti.