Hanna Vainio har utsetts till direktör för IT och digitalisering hos Varma

Ekon.mag. Hanna Vainio tillträder den 1 augusti 2024 som Varmas direktör för IT och digitalisering. Vainio blir medlem i Varmas ledningsgrupp från och med den 1 september och kommer i sitt uppdrag att rapportera till verkställande direktör Risto Murto.

Hanna Vainio kommer till Varma från arbetspensionsbolaget Ilmarinen, där hon har arbetat sedan 2021 som processdirektör och senast som avdelningsdirektör för storkundsteamet. Dessförinnan har hon bland annat arbetat inom Varmas IT- och kundfunktioner samt hos Nordea.

– Jag är glad över att kunna utse Hanna Vainio till Varmas direktör för IT och digitalisering samt till medlem i ledningsgruppen. Hon har omfattande erfarenhet både av att utveckla och leda affärsverksamheter och av IT- och digitaliseringsarbete, säger verkställande direktör Risto Murto.

– Jag ser fram emot att som direktör för IT och digitalisering få arbeta med att utveckla Varmas verksamhet. Många bra saker har redan gjorts inom Varma, och jag tror att min kompetens och erfarenhet kommer att komplettera IT-helheten inom Varma, som står på en stadig grund. Det ska bli fint att få skapa förutsättningar för vidare framgång i samarbete med Varmas personal, som utför sitt arbete med glädje och entusiasm, säger Hanna Vainio.

Varmas nuvarande direktör för IT och digitalisering Tiina Kurki kommer att avgå den 30 september.

– Jag vill redan nu tacka Tiina för alla de fina åren som hon arbetat hos Varma, säger Risto Murto.

Risto Murto

Verkställande direktör

Du kunde också vara intresserad av dessa