Viikon vinkit työelämän kehittämiseen / Elokuu 1

Ensimmäisissä viikon vinkeissä pysähdytään näin lomien jälkeen miettimään työn mielekkyyttä ja työn tuunausta. Kuten Jari Hakanen toteaa Kauppalehden artikkelissa, työstä nauttiminen paitsi tuntuu mukavalta, myös näkyy positiivisesti työn tuloksessa.

Ei ole myöskään kokonaiselämämme kannalta yhdentekevää, miten töissä voimme, sillä vietämme usein töiden merkeissä yli puolet valveillaoloajastamme. Parhaimmillaan työ tuottaa positiivista energiaa myös muuhun arkeen. Työssä koettu innostus onkin yhteydessä esimerkiksi elämäntyytyväisyyteen ja kokemukseen perhe-elämän laadusta.

Näiden linkkivinkkien kautta kannustan miettimään, millä keinoilla Sinä voisit ylläpitää työn imun ja ilon kokemuksia tänä syksynä? Minkä tekemisestä nautit työssäsi eniten? Mitä kaipaisit enemmän, mitä vähemmän ja miten näihin asioihin saisi muutosta? Entä olisiko tavassa, jolla itse suhtaudut työhösi, tuunaamisen varaa? Kuten Minna Helle toteaa kirjoituksessaan: "Ylitunnollisuus ja velvollisuudentunto sopivat huonosti suomalaisen työelämän draivereiksi. Paremmin toimivat tarkoitus ja ilo."

Antoisia lukuhetkiä ja iloista elokuun jatkoa,
Sonja

TOP3 vinkit:

Lue lisää työn tuunauksesta:

Sonja Strömsholm

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö

Sonja Strömsholm toimii työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Varmassa. Sonjan missio on, että mahdollisimman moni voisi maanantaiaamuna herätessään olla innoissaan uuden työviikon alkamisesta ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Työssään Sonja auttaa organisaatioita kehittämään johtamisen ja vuorovaikutuksen laatua sekä parantamaan työn mielekkyyttä ja sujuvuutta liiketoiminnan tavoitteiden suunnassa. Sonjaa innostavia asioita ovat muuttuvan työelämän ilmiöt, sisäisen motivaation ja tunteiden johtaminen, yhteisöjen rakentaminen, nykytaide, laulaminen, lukeminen ja luonto. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä