Viikon vinkit työelämän kehittämiseen: Kirkkaat tavoitteet mahdollistavat kyvykkyyden kokemuksen

Tämän viikon vinkeissä keskitymme tavoitteisiin ja niihin liittyvään palautteeseen. Ilman kirkasta päämäärää kun on mahdotonta tietää, olemmeko menossa oikeaan suuntaan, ja ilman palautetta on taas mahdotonta huomata matkan edistyminen tai tiedostaa tarvittavat reitinvaihdokset.

Karoliina Jarenko väittää kirjoituksessaan* jopa, että ilman kirkasta päämäärää ja tekemisen tavoitetta ihmisen on mahdotonta kokea onnistumista työssään. Mitä itseohjautuvammin saamme toimia, sitä tärkeämpää on johtaa omaa työtä tavoitteellisesti.

Kaipaamme tekemisistämme palautetta kollegoilta, asiakkailta ja esimieheltä, mutta omaa tavoitteiden suuntaista toimintaa ja onnistumisia voi tehdä monella tavalla näkyväksi myös itse itselleen. Työterveyslaitoksen Jari Hakanen antaa haastattelussaan** vinkkejä siihen, miten oman työn tuloksia voi konkretisoida ja sitä kautta kasvattaa omaa työtä kohtaan kokemaansa arvostusta.

Mikko Ojasen mukaan kolme tärkeintä työelämätaitoa ovat keskittyminen, kiinnostus ja kestävyys***. Myös jokainen niistä edellyttää mielekästä päämäärää ja jatkuvaa palautetta.

Minkälaisia kiinnostavia, kirkkaita ja kehittäviä tavoitteita Sinulla ja tiimilläsi on tälle syksylle?

Onnistumisen ja kyvykkyyden kokemuksia Sinulle toivoen,
Sonja

TOP3 vinkit:

Ilman kirkasta päämäärää on mahdotonta kokea onnistumista työssään
** Etkö saa työstäsi palautetta? Näin annat sitä itsellesi
*** Työelämän 3 tärkeintä taitoa eivät ole rakettitiedettä - voidaan tiivistää kolmeen K-kirjaimeen

Lue lisää tavoitteista ja palautteesta:

Debatti: "Arjen kohtaamiset on otettava johtamisen ja kehittämisen työkaluksi"

Sonja Strömsholm

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö

Sonja Strömsholm toimii työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Varmassa. Sonjan missio on, että mahdollisimman moni voisi maanantaiaamuna herätessään olla innoissaan uuden työviikon alkamisesta ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Työssään Sonja auttaa organisaatioita kehittämään johtamisen ja vuorovaikutuksen laatua sekä parantamaan työn mielekkyyttä ja sujuvuutta liiketoiminnan tavoitteiden suunnassa. Sonjaa innostavia asioita ovat muuttuvan työelämän ilmiöt, sisäisen motivaation ja tunteiden johtaminen, yhteisöjen rakentaminen, nykytaide, laulaminen, lukeminen ja luonto. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä