Viikon vinkit työelämän kehittämiseen: Ainut pysyvä kilpailutekijä on uusiutumiskyky

Marraskuun ensimmäisissä linkkivinkeissä pureudutaan työn muutokseen.

Muutos ei ole koskaan ollut niin nopeaa kuin nyt. Tai kääntäen; muutos ei tule koskaan olemaan niin hidasta kuin tällä hetkellä.

Joka tapauksessa työn murroksen on ennakoitu olevan suurin käsillä oleva yhteiskunnallinen muutos, kuten Heikki Hakala toteaa kirjoituksessaan.*

Kaikissa työn murrosta ja tulevaisuuden työtä käsittelevissä artikkeleissa toistetaan sanoja oppiminen, selviytymiskyky ja uusiutuminen. Eikä syyttä, sillä kompleksisessa maailmassa, jossa kaikki on ennustamatonta, ainut pysyvä kilpailutekijä on uusiutumiskyky. Sitä vaaditaan sekä yksilöiltä, tiimeiltä, organisaatioilta että kokonaisilta yhteiskunnilta.

Mikko Kuitunen argumentoi blogissaan**, että organisaatioiden strategiaprosessin pitäisi kiteytyä yhteen kysymykseen: Miten nostaa organisaation resilienssiä eli selviytymis- ja sopeutumiskykyä? Kysymys on ajankohtainen myös jokaiselle meille henkilökohtaisesti; kuinka valmis, halukas ja kyvykäs olen itse uusiutumaan ja opettelemaan uutta? Sillä kuten Antti Lehmusvirta haastaa kirjoituksessaan***: jos on pienikin mahdollisuus, että työ voitaisiin automatisoida, se tulee tapahtumaan.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä ja muuttuvaista marraskuuta,
Sonja

Viikon vinkeissä Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Sonja Strömsholm koostaa yhteen mielenkiintoisia artikkeleja ja blogikirjoituksia työelämän kehittämisen ajankohtaisista aiheista. Linkkivinkkien tarkoitus on tarjota sinulle uusia innostavia ajatuksia ja työkaluja työsi tueksi Suomen eri huippuasiantuntijoilta.

TOP3-vinkit:

* Työn muutos pistää koko yhteiskunnan uusiksi

** Yllättikö muutos? Näin yritys ja yksilö voivat kasvattaa selviytymiskykyään

*** Kaikki, mikä voidaan, automatisoidaan – mieti omaa työnkuvaasi ja ala opetella uutta

Lue lisää työn muutoksesta:

Sonja Strömsholm

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö

Sonja Strömsholm toimii työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Varmassa. Sonjan missio on, että mahdollisimman moni voisi maanantaiaamuna herätessään olla innoissaan uuden työviikon alkamisesta ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Työssään Sonja auttaa organisaatioita kehittämään johtamisen ja vuorovaikutuksen laatua sekä parantamaan työn mielekkyyttä ja sujuvuutta liiketoiminnan tavoitteiden suunnassa. Sonjaa innostavia asioita ovat muuttuvan työelämän ilmiöt, sisäisen motivaation ja tunteiden johtaminen, yhteisöjen rakentaminen, nykytaide, laulaminen, lukeminen ja luonto. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä