Riittämättömyyden tunne yrittäjän arjessa

Yrittäjyys on usein kovaa hommaa. Kun itse toimin yksinyrittäjänä, muistan monta kertaa pyörineeni iltaisin sängyssä soimaten itseäni milloin mistäkin. Hommia ja laskutusta ei ole tarpeeksi. Tai: hommia on liikaa. Tai: en edes tiedä, mitä hommia minun pitäisi alun perinkään olla tekemässä.

Kun kaikki on lähtökohtaisesti omissa käsissä, riittämättömyyden tunne saattaa vaivihkaa kasvaa valtaviin mittasuhteisiin. Onnistumisten hetkilläkin on sata asiaa tekemättä ja tilauskalenteri taas kolmen kuukauden päässä tyhjä. Tai mieli soimaa perheen kanssa pitämättömistä lomista, vaikka bisnes rullaakin.

Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, mikä sinulle riittää? Milloin olet tarpeeksi hyvä yrittäjä? Mitkä ovat ne hetket, jolloin voit taputtaa itseäsi olkapäälle ja todeta: "Hyvää työtä."

Tekemistä kun on aina enemmän kuin voi saada tehtyä. Ja toisaalta ei ole mitään niin turhaa, kuin tehdä jotain, mitä ei pitäisi tehdä alun perinkään. Tämän vuoksi sen kirkastaminen, mitä oikeasti haluat saavuttaa ja mitkä ovat yritystoimintasi konkreettiset tavoitteet, on kaiken keskiössä.

Vasta kun tiedät, mitä päämääriä haluat elämässäsi tavoitella ja mitä tavoitteita kohden kulkea, pystyt laittamaan asioita ja tekemisiä tärkeysjärjestykseen. Vasta silloin tiedät, mille asioille sinun pitää sanoa kyllä ja mille ei. Mikä on oikeasti tärkeää ja arvokasta? Mihin nimenomaan sinua tarvitaan ja mistä sinä nautit? Mitä puolestaan ovat ne asiat, joista voisit luopua kokonaan tai jotka voisit vaikka ulkoistaa?

Kun osaat vastata näihin kysymyksiin, loppu on arjen hallinnan tekniikoita ja rutiineja, jotka onneksi kuka tahansa voi ottaa haltuun.

Päämääriesi jatkopohdintaan ja niiden tehokkaaseen toteuttamiseen arjessa tarjoamme sinulle mahdollisuuden Yrittäjän itsensä johtamisen webinaarissa. Ota tunti aikaa itseäsi varten ja ota haltuun täsmätyökalut oman aikaansaamisesi ja hyvinvointisi tukemiseksi.

Se, mikä säästää päivässä aikaasi viisi minuuttia, tekee vuodessa 30 tuntia.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Asiakastapahtumat ja webinaarit

Tiedot kaikista tulossa olevista asiakastapahtumista ja webinaareista löydät  tapahtumasivulta.

Sonja Strömsholm

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö

Sonja Strömsholm toimii työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Varmassa. Sonjan missio on, että mahdollisimman moni voisi maanantaiaamuna herätessään olla innoissaan uuden työviikon alkamisesta ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Työssään Sonja auttaa organisaatioita kehittämään johtamisen ja vuorovaikutuksen laatua sekä parantamaan työn mielekkyyttä ja sujuvuutta liiketoiminnan tavoitteiden suunnassa. Sonjaa innostavia asioita ovat muuttuvan työelämän ilmiöt, sisäisen motivaation ja tunteiden johtaminen, yhteisöjen rakentaminen, nykytaide, laulaminen, lukeminen ja luonto. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä