Eläkeyhtiöillä monia keinoja tukea yrityksiä vaikeina aikoina

Kun yhteiskunnan perusrakenteet ja arki heiluvat rajusti, tarvitaan vastuunkantajia joka puolella. Onneksemme työeläkejärjestelmämme ja suomalaisen sopimuskulttuurin joustavuus tuli esiin myös nyt koronaepidemian aiheuttamassa kriisissä ja yritysten maksupaineisiin on saatu pikavauhdilla helpotusta.

Työnantajien työeläkemaksuja pienennetään touko–kesäkuussa 2,6 prosenttiyksikköä, ja helmi–toukokuussa maksettavien palkkojen TyEL-maksuihin on saatavissa kolmen kuukauden ylimääräinen maksuaika. Lisäksi Varma on myöntänyt omistamiensa kiinteistöjen kahvila- ja ravintolavuokralaisille muutaman kuukauden vapautuksen vuokranmaksusta. Joustomahdollisuutta vuokriin on saatavilla myös muille koronatilanteen vuoksi erityisissä taloudellisissa vaikeuksissa oleville yrittäjille. Yhteistyötä ja joustavuutta vaaditaan nyt kaikilta!

Monessa yrityksessä on herännyt huoli toiminnan jatkuvuudesta ja henkilöstöstä. Lomautukset ja työsuhteiden päättämiset ovat jo monen yrityksen arkipäivää. Miten henkilöstön jaksaminen ja työkykyisyys muuttuvat tässä tilanteessa, jossa kaikkien normaali arki on hetkessä mullistunut? Miten varmistamme tuen erityisesti niille, joiden työkyvyssä on jo aiemmin ollut haasteita? Apua kannattaa nyt pyytää niin oman työterveyshuollon kuin eläkeyhtiönkin asiantuntijoilta ja varmistaa riskienhallintakokonaisuuden toimivuus sekä yrityksen että yksittäisen työntekijän tuen tarpeen ja toimeentulon näkökulmasta.

Meille on itsestään selvää, että tuemme kaikin keinoin asiakasyrityksiämme ja näiden henkilöstön mahdollisuuksia jatkaa työelämässä myös näinä poikkeuksellisina aikoina.

Eläkkeiden maksaminen jatkuu normaalisti. Vaikkei eläkeyhtiöiden sijoitusomaisuus ole viime kuukausina välttynyt markkinamyllerrykseltä, kantaa osittain rahastoiva eläkejärjestelmämme huonojenkin aikojen yli. Pitkässä juoksussa suomalaisten yritysten palkanmaksukyky mahdollistaa myös Varman perustehtävän, eläkkeiden turvaamisen. Siksikin meille on itsestään selvää, että tuemme kaikin keinoin asiakasyrityksiämme ja näiden henkilöstön mahdollisuuksia jatkaa työelämässä myös näinä poikkeuksellisina aikoina.

Varman viime vuonna päivitetyn vision mukaisesti haluamme tukea asiakkaitamme maailmassa, jossa on käynnissä mieletön muutos. Tämä edellyttää, että mukaudumme maailman muutokseen ja etsimme yhdessä ratkaisuja haasteisiin, joiden lopputulemaa emme vielä tiedä. Aivan kuten nyt on monelta osin eläkejärjestelmässä tehty. Etsitään ratkaisuja yhdessä myös teidän yrityksellenne ja varmistetaan eläkevakuuttamisen ja henkilöstönne työkyvyn kannalta paras eteneminen kohti valoisampia aikoja.

Lue myös: Varman tietopaketti koronaviruksen vaikutuksista asiakkaillemme

Satu Järnefelt

Myyntijohtaja, suuret ja keskisuuret asiakkaat

Voisit olla kiinnostunut myös näistä