Esihenkilö – miten tuet työkykyä muuttuvassa työelämässä?

Ilmoittaudu mukaan
Ilmoittautuminen päättyy 25.10.2024 klo 23.00
Tämä maksuton Esihenkilön opintopolku on suunnattu niille Varman asiakasyrityksien esihenkilöille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan työntekijöiden työkyvyn tuesta nopeasti muuttuvassa työelämässä. HUOM! Yhdestä organisaatiosta voi opintopolulle osallistua yhteen ryhmään enintään kolme esihenkilöä.

Vaikuttavat työkyvyn tuen keinot

Tämä opintopolku on tarkoitettu sinulle joka  työskentelet esihenkilö tehtävissä ja mietit miten johtaa työkykyä tai miten esihenkilönä voit vaikuttaa siihen.

Opintopolku koostuu kolmesta Teamsin välityksellä suoritettavasta opintokerrasta, jotka ovat kestoltaan jokainen noin 2 tuntia. Käytämme opintopolulla Varma Akatemiaa sekä muita ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja välineitä. Opintopolku sisältää myös etä- ja välitehtäviä.

Opintopolulla yhteiset keskustelut muiden organisaation esihenkilöiden kanssa, verkostoituminen sekä mahdollisuus pohtia työkykyyn liittyviä asioita yhdessä muiden kanssa, auttavat sinua ymmärtämään työkykyä laajemmin.

Tällä opintopolulla käymme läpi esihenkilön näkökulmasta seuraavia työkykyyn vaikuttavia asioita:

  1. Työkyky muuttuvassa työelämässä (tiistaina 29.10.)
  2. Työkykytilanteiden tunnistaminen ja haastavat tilanteet (tiistaina 19.11.)
  3. Vaikuttavat työkyvyn tuen keinot (tiistaina 10.12.)

Opintopolku on sisällöltään suunniteltu niin, että sen suorittaneena sinulle muodostuu laajempi näkemys työkyvyn johtamisesta, tunnistat työkykyriskejä, tiedostat paremmin yksilön ja yhteisön työkykyä sekä työkyvyn syklisyyttä.

Asiantuntijat opintopolullasi

Hanna Kieslich

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, asiantuntijapsykologi, Varma

Hanna työskentelee Varmassa työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä. Asiantuntijapsykologina hänellä on pitkä työkokemus psykologin sekä työterveyspsykologin työkentältä, erityisesti organisaatioiden ja työyhteisöjen haasteiden kohtaamisesta. Hanna tekee ilolla ja intohimolla töitä yritysten ja organisaatioiden parissa kehittäen vaikuttavia ja aitoja ratkaisuja työkyvyn hallintaan. Hanna innostuu johdon, HR:n ja esihenkilöiden tukemisesta sekä työn yhteisöllisen kehittämisen teemoista. Hanna on tulevaisuuden työkykyjohtamisen mahdollisuuksien sekä mieliystävällisen ja toiveikkaan työelämän puolestapuhuja.

Anne Koutu

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Anne Koutu työskentelee työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Varman työkykypalvelut -toiminnossa. Työkyjohtamisen kehityspäälliköt auttavat asiakkaita tunnistamaan työkykyriskejä ja löytämään vaikuttavia eri tason keinoja työkyvyttömyyden ehkäisemiseksi. Annea kiinnostaa erityisesti nuorten työkykyisyyden vahvstaminen alati muuttuvassa työelämässä.

Heidi Mollgren

Kuntoutusasiantuntija, Varma

Kuntoutusasiantuntija Heidi Mollgren työskentelee Varmassa ammatillisen kuntoutuksen parissa. Heidin työn keskeinen tavoite on työurien jatkuminen ja kestävien ratkaisujen löytäminen tilanteissa, joissa työntekijän työkyky on uhattuna. Parhaat ratkaisut löytyvät, kun yhteistyö työntekijän, työnantajan, työterveyshuollon ja eläkeyhtiön kesken on saumatonta ja tämän yhteistyön kehittäminen onkin Heidille sydämen asia.

Suvi Tella

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Suvi Tella on toiminut 20 vuotta työkyvyn ja terveyden edistämisen parissa erilaisissa rooleissa ja innostuu työkyvyn tukemisesta aina uudelleen.

Mira Turunen

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Mira Turunen toimii Varmassa työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä. Mira tekee työtä asiakasyritysten parissa pääasiassa Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Hänellä on kokemusta työkykyjohtamisesta, työkyvyttömyysriskien hallinnasta ja ammatillisesta kuntoutuksesta niin suurtyönantajan, työeläkeyhtiön kuin palveluntuottajankin näkökulmasta. Mira on kiinnostunut työelämän muutosten vaikutuksista työkykyyn ja innostuu siitä, kun pääsee ymmärryttämään asiakasyritysten johtoa, HR:ää ja esihenkilöitä työkykyjohtamisesta ja työkyvyttömyysriskien hallinnasta.

Jan Schugk

Ylilääkäri, Varma

Jan Schugk toimii Varman ylilääkärinä, ja hän johtaa Varman lääkäritoimintoa.  Hänen työhönsä kuuluu muun muassa lääketieteellinen ratkaisutoiminta työkyvyttömyyseläke- ja työeläkekuntoutushakemuksiin liittyen. Lisäksi hän on mukana työkyvyttömyysriskinhallintaan liittyvässä tutkimustoiminnassa ja tekee yhteistyötä asiakasorganisaatioiden kanssa työkykyjohtamiseen liittyvissä tilanteissa. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä