IPS – työllistyminen ei ole terveydelle haitallista, vaan päinvastoin?

Ilmoittautuminen on päättynyt
Webinaarin tallenne löytyy Varman asiakkaille avoimesta Varma Akatemiasta.

Varma ja Spring House toteuttivat vuosina 2020-2023 työeläkekuntoutuksen pilotin, jossa mielenterveyskuntoutujien työhönpaluuta tuettiin uudenlaisella IPS-toimintamallilla (Individual Placement and Support).

IPS-malli on tieteellisin kriteerein osoitettu vaikuttavaksi keinoksi tukea osatyökykyisten työllistymistä ja työelämään kiinnittymistä. Ilmoittaudu mukaan webinaariimme kuulemaan IPS-hankkeemme tutkimustuloksista tarkemmin. Webinaarissamme niistä mukana kertomassa Varman tutkimuspäällikkö Minna Savinainen

Webinaarissa kuulemme myös työnantajan terveiset IPS-kuntoutuksesta. Lisäksi Spring Housen työssävalmentaja Piia Kratsch ja Varman kuntoutusasiantuntija Tiia Harju kertovat siitä, mikä muuttui työssävalmentajan ja kuntoutusasiantuntijan työssä IPS-toimintamallin myötä.

Tilaisuuden lopuksi Varman johtava asiantuntijalääkäri Kirsi Karvala avaa muun muassa työn merkitystä kuntoutumisessa. Tilaisuuden avaavat palvelujohtaja Sanna Salminen ja palvelupäällikkö Anne Korhonen Varmasta. Juontajana webinaarissamme toimii Varman HRD päällikkö Pauliina Heiskanen.

 

Lähetä meille ilmoittautumisen yhteydessä aiheeseen liittyviä mieltäsi tai organisaatiotasi askarruttavia ennakkokysymyksiä.

 

Puhujat

Minna Savinainen

Tutkimuspäällikkö, Varma

Minna Savinainen työskentelee tutkimuspäällikkönä Varman työkykypalveluissa. Minna on tutkinut työkykyä ja siihen vaikuttavia tekijöitä reilun 20 vuoden ajan eri näkökulmista. IPS-mallin soveltaminen työeläkekuntoutuksessa ja sen tutkiminen on ollut todella mielenkiintoinen matka.

Piia Kratsch

Kuntoutuspäällikkö, IPS-työssävalmentaja, Spring House

Piia Kratsch työskentelee vastaavana kuntoutuspäällikkönä ja IPS-työssävalmentajana Spring Housella. Piian vastuulla on työkykypalveluiden osastolla työeläke- ja vahinkokuntoutuksen prosessit sekä Kelan palvelut. Piian erityisosaaminen liittyy IPS-malliin ja sen mukaiseen työssävalmennukseen työhön paluun suunnitteluissa ja toteutuksissa. Piia kiinnostaa erityisesti IPS-mallin monipuoliset mahdollisuudet erilaisissa viitekehyksissä myös tulevaisuudessa.

Tiia Harju

Kuntoutusasiantuntija, Varma

Tiia Harju on kehittämisestä innostuva kuntoutusasiantuntija, joka on työskennellyt ammatillisen kuntoutuksen ja työeläkkeiden parissa vuodesta 2002. Tärkein tehtävä työssä on auttaa yritys- ja henkilöasiakkaita ammatillisen kuntoutuksen prosesseissa yhdessä työterveyshuoltojen ja Varman kuntoutuskumppaneiden kanssa. Tiiaa kiinnostaa työn ja hyvinvoinnin kysymykset laajasti. Aidosti tyytyväiset asiakkaat tuovat työhön iloa.

Kirsi Karvala

Johtava asiantuntijalääkäri, Varma

Kirsi Karvala työskentelee Varmassa johtavana asiantuntijalääkärinä. Kirsi tekee tiivistä yhteistyötä muiden Varman asiantuntijoiden kanssa kuntoutuksen ja työkyvyttömyyseläkkeiden ratkaisutoiminnassa. IPS-työryhmään Kirsi on tuonut lääkärinäkökulmaa, ja seurannut kuntoutumisen etenemistä sen eri vaiheissa. IPS on Kirsin mielestä huikea lisä työeläkekuntoutuksen keinovalikoimaan.

Sanna Salminen

Palvelujohtaja, Varma

Sanna Salminen toimii palvelujohtajana Kuntoutus- ja työkyvyttömyyseläkepalveluissa. Työurallaan Sanna on kartuttanut kokemusta työeläkeyhtiöissä ja Kelassa sekä työvoimapalveluiden ja ammatillisen kuntoutuksen palveluiden tuottamisen äärellä. Sannaa kiinnostavat työelämän ilmiöt ja työkykyyn liittyvät teemat. Erityisesti häntä innostaa työelämään tähtäävien palveluiden vaikuttavuus, myös asiakaskokemuksen kannalta.

Anne Korhonen

Palvelupäällikkö, Varma

Anne Korhonen toimii Varmassa kuntoutuspalvelupäällikkönä. Hänellä on 15 vuoden kokemus ammatillisesta kuntoutuksesta sekä asiantuntija- että esimiestyön näkökulmasta. Annea kiinnostaa työkykyyn ja työurien tukemiseen liittyvät asiat. Myös työeläkekuntoutuksen kehittäminen entistä tuloksekkaampaan suuntaan on lähellä Annen sydäntä.

Pauliina Heiskanen

HRD-päällikkö, Varma

Pauliina Heiskanen toimii Varmassa HRD-päällikkönä. Työpäivät kuluvat osaamisen, rekrytointien, työnantajakuvan ja johtamisen kehittämisen parissa. Sydän palaa erityisesti työkulttuurin uudistamiselle sekä monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiselle. Innostuu ihmisistä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä