Miten tukea konkareita muuttuvassa työelämässä - työeläkevakuuttajan keinot

Ilmoittautuminen on päättynyt
MIten tukea konkareita muuttuvassa työelämässä - työeläkevakuuttajan keinot
Asiakkaanamme löydät tämän webinaarin tallenteen Varma Akatemiasta.

Webinaari on suunnattu HR:lle ja esihenkilöinä työskenteleville

 

Työuran loppuvaiheessa olevilla konkareilla on työelämässä paljon annettavaa. Millä keinoin heidän työssä jatkamistaan voidaan tukea ja työkykyä vahvistaa työuran viimeisinä vuosina? Konkareiden määrä kasvaa työpaikoilla. Heidän osaamisensa ja pitkän uran tuoma kokemus on arvokasta pääomaa. Konkarit ovat voimavara, jopa supervoima muuttuvassa työelämässä.

Konkareiden työuran suunnitteluun on mahdollisuus hyödyntää työeläkejärjestelmän joustoja ja tukimuotoja.

Tässä webinaarissa käymme läpi, kuinka vahvistaa konkarin työkykyä hyvällä vuorovaikutuksella ja ennakoivilla toimenpiteillä. Miten konkarien työssä jatkamista voidaan tukea työeläkeyhtiön keinoin yhteistyössä työantajan ja työterveyshuollon kanssa. Kerromme myös, miten osatyökyvyttömyyseläkettä tai osittaista vanhuuseläkettä voidaan hyödyntää työurien jatkamisen tukena. Kun konkari on eläkeiän kynnyksellä, jäädäkö eläkkeelle vai jatkaako vielä työuraa?

Saat tästä webinaarista mukaasi käytännön työkaluja, miten hyödyntää työpaikoilla työeläkejärjestelmän tarjoamia keinoja konkarien työssäjatkamisen tueksi. Webinaarin toisessa osassa (7.5.) pääset kuulemaan konkreettisia yrityksen (VR) käytäntöjä työurien tukemisessa.

Puhujat

Sonja Salo

Työkykykohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Sonja Salo toimii Varmassa työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä Hämeen alueella. Sonjalla on pitkä kokemus työkykyjohtamisen hallinnan parissa. Sonjalla on aiempaa työkokemusta työterveyshuollosta, henkilöstöhallinnosta ja työkykyjohtamisen konsultoinnista. Asiakaslähtöisyys ohjaa hänen työtään. Sonja sparraa ja oivaltaa asiakkaiden kanssa tehokkaita ja kestäviä työkyvyn hallinnan prosesseja ja ratkaisuja, jotka ovat tavoitteellisia.

Leena Puurunen

Eläkeratkaisuasiantuntija

Leena Puurunen ratkaisee työkseen työkyvyttömyysetuuksia Varman kuntoutus- ja työkyvyttömyyseläkepalveluissa. Leena haluaa olla asiakkailleen arjen tsemppari työkykyasioissa. Häntä kiinnostaa työelämän muutoksen vaikutukset työkykyyn. 

Elina Juth

Palvelupäällikkö

Elina Juth toimii Varmassa työeläkeasioiden kouluttajana ja sisällöntuottajana. Elinalla on pitkä kokemus työeläkealalta. Virtaa työhönsä hän saa asiakaskohtaamisista ja asiakkaiden auttamisesta. ”Eläkeasiat voivat välillä tuntua monimutkaisilta. Haluan osaltani lisätä ihmisten ymmärrystä työeläkejärjestelmästä ja viestiä asioista ymmärrettävästi ja selkeästi", Elina sanoo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä