Miten työllistäisimme kaikki osatyökykyiset?

Ilmoittautuminen on päättynyt

Mikä estää osatyökykyisen työllistymisen tänä päivänä?

Mitä hyötyä osatyökykyisen palkkaaminen toisi eri tahoille? Entäpä mitä työllistäminen vaatisi yhteiskunnalta, yrityksiltä, oppilaitoksilta ja osatyökykyiseltä itseltään?

Tervetuloa mukaan yhteiseen keskusteluun Helsingin keskustakirjasto Oodiin keskiviikkona 8.11. siitä miten osatyökykyisiä voitaisiin tulevaisuudessa paremmin työllistää.
 
Tilaisuuden avaa Varman yhteiskuntasuhdepäällikkö Sampo Varjonen. Keskustelua ovat alustamassa Työterveyslaitoksen johtava tutkija Matti Joensuu, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja (kok) Saara-Sofia Sirén sekä ISS:n työhyvinvointijohtaja Sari Vainikkala
 
Tilaisuuden paneelikeskustelussa ovat ISS:n Sari Vainikkalan lisäksi mukana ammattiopisto Luovin rehtori Seija Karvonen, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, Vates-säätiön toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä yrittäjä Marko Jääskeläinen C Diversitystä. Paneelikeskustelua fasilitoi Varman ylilääkäri Jan Schugk.

 

Ohjelma
 

8.30 Aamukahvi

9.00 Tervetuloa! Tilaisuuden avaa Varman yhteiskuntasuhdepäällikkö Sampo Varjonen

9.10 Osatyökykyisyys ja työelämän keinot työkyvyn tukeen. Työterveyslaitoksen johtava tutkija Matti Joensuu

9.35 Osatyökykyisten työllistäminen hallitusohjelmassa. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja (kok) Saara-Sofia Sirén 

9.55 Osatyökykyinen työelämässä, elävän elämän kokemuksia työpaikalta. ISS:n työhyvinvointijohtaja Sari Vainikkala

10.15 Tauko

10.25 Paneelikeskustelu. ISS:n Sari Vainikkalan lisäksi mukana ammattiopisto Luovin rehtori Seija Karvonen, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, Vates-säätiön toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä yrittäjä Marko Jääskeläinen C Diversitystä. Paneelikeskustelua fasilitoi Varman ylilääkäri Jan Schugk.

11.30 Tilaisuus päättyy


 

Ilmoittaudu mukaan nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti!  

Puhujat

Sampo Varjonen

Yhteiskuntasuhdepäällikkö

Sampo Varjonen (VTT) on Varman yhteiskuntasuhdepäällikkö. Sampo on työskennellyt aikaisemmin urallaan sosiaaliturvan tutkimuksen parissa sekä poliittisissa asiantuntijatehtävissä. Tutkijana Sampo on kiinnostunut sosiaalipoliittisesta päätöksenteosta sekä sosiaaliturvan rakenteista ja niiden muutoksesta.

Saara-Sofia Sirén

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja (kok), Eduskunta

Saara-Sofia Sirén on kolmannen kauden kansanedustaja. Tällä hetkellä hän toimii muun muassa työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana sekä suuren valiokunnan jäsenenä. Koulutukseltaan Sirén on kauppatieteiden maisteri kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä filosofian maisteri tulevaisuuden tutkimuksesta.

Sari Vainikkala

Työhyvinvointijohtaja, ISS Palvelut

Sari Vainikkala toimii ISS Palveluiden työhyvinvointijohtajana. Sari on toiminut parikymmentä vuotta työhyvinvoinnin kehittämisen tehtävissä eri yrityksissä. Näissä työtehtävissä mukana on ollut muodossa tai toisessa osatyökykyisten työntekijöiden kanssa työskenteleminen. Urallaan hän on  toteuttanut uusia malleja ja menestyksekkäitä hankkeita työhyvinvoinnin saralla, sekä kehittänyt eri yritysten valmiuksia toteuttaa työhyvinvoinnin johtamista.

Seija Karvonen

Rehtori, Ammattiopisto Luovi

Seija Karvonen toimii Ammattiopisto Luovin rehtorina. Ammattiopisto Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos joka kouluttaa osaajia työhön ja hyvään elämään.

Elina Pylkkänen

Alivaltiosihteeri, Työ- ja elinkeinoministeriö

Elina Pylkkänen on työllisyysasioista vastaava alivaltiosihteeri Työ- ja elinkeinoministeriössä. Hän koulutukseltaan taloustieteen tohtori. Nykyistä tehtäväänsä ennen hän on toiminut kansainvälisissä ja kotimaisissa tehtävissä tutkijana, ekonomistina, asiantuntijana sekä tutkimuslaitoksen johtajana.

Jaana Pakarinen

Toimitusjohtaja., Vates-säätiö

Vates-säätiö on osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymistä edistävä asiantuntijaorganisaatio. Jo 30 vuoden ajan Vates-säätiö on tehnyt työtä työllistymisen edistämiseksi yhdessä mm. välityömarkkinatoimijoiden, järjestöjen, eläkelaitosten, ministeriöiden sekä hyvinvointialueiden ja kuntien kanssa.

 

Matti Joensuu

Johtava tutkija, Työterveyslaitos

Matti Joensuu toimii johtavana tutkijana Työterveyslaitoksella, jossa hän on yli 20 vuoden ajan tutkinut, kehittänyt ja kouluttanut työkykyyn ja työhön osallistumiseen liittyvissä kysymyksissä. Viime vuosina Matti on tutkinut valtakunnallisten osatyökyisten työhön osallistumisen edistämiseen tähtäävien toimien vaikuttavuutta.

Marko Jääskeläinen

Yrittäjä, Monimuotoisuustoimisto C Diversity

Marko Jääskeläinen on monimuotoisen työelämän sekä esteettömyyyden ja saavutettavuuden asiantuntija. Hän on toiminut yrittäjänä näiden teemojen parissa jo vuodesta 2010 lähtien. 

Jan Schugk

Ylilääkäri, Varma

Jan Schugk toimii Varman ylilääkärinä, ja hän johtaa Varman lääkäritoimintoa.  Hänen työhönsä kuuluu muun muassa lääketieteellinen ratkaisutoiminta työkyvyttömyyseläke- ja työeläkekuntoutushakemuksiin liittyen. Lisäksi hän on mukana työkyvyttömyysriskinhallintaan liittyvässä tutkimustoiminnassa ja tekee yhteistyötä asiakasorganisaatioiden kanssa työkykyjohtamiseen liittyvissä tilanteissa. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä