Työkyvyttömyyseläkkeiden rahoitus uudistuu!

Ilmoittautuminen on päättynyt

Sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt työeläkeyhtiöiden laskuperustehakemuksen, jossa uudistetaan työkyvyttömyyseläkkeiden rahoituksessa käytettävä maksuluokkamalli. Uudistus vaikuttaa suurten työnantajien TyEL-maksuun sisältyvän työkyvyttömyysmaksun määräytymiseen.

Tule kuulemaan millaisista raaka-aineista rakentuu menestyvän yrityksen työkykyjohtaminen vuonna 2024. Aiheesta kertoo työkykypalveluista vastaava johtajamme Pauli Forma. Tämän jälkeen pureudutaan maksuluokkamallin uudistukseen aktuaarimme Sami Hårdhin johdolla. Tilaisuuden lopuksi ylilääkärimme Jan Schugk kertoo miten taklata jatkossa ennenaikaiset työkyvyttömyyseläkkeet.

Voit lähettää meille ilmoittautumisen yhteydessä ennakkokysymyksiä.

 

Ohjelma:

8.30 Aamiainen - mahdollisuus verkostoitua!

9.00 Tervetuloa! Vesa Pörhölä, johtaja, yritysasiakkaat

9.05 Menestyvän yrityksen työkykyjohtaminen vuonna 2024. Pauli Forma, johtaja

9.30 Maksuluokkamallin uudistus omavastuisen työnantajan näkökulmasta.  Sami Hårdh. aktuaari

10.00 Ennakoi riskit -toimi näin. Jan Schugk, ylilääkäri

10.30 Tilaisuus päättyy

Puhujat

Pauli Forma

Johtaja, Työkykypalvelut

Pauli Forma on työuransa aikana työskennellyt eri tehtävissä työeläkealalla ja tutkimusorganisaatioissa. Paulin keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat olleet työkyky, työkyvyn tukeminen sekä toimintaympäristön muutos.

Sami Hårdh

Aktuaari, Varma

Sami Hårdh toimii Varmassa vakuutusmaksua ja vastuuvelkaa koskevien laskuperusteiden, sekä data-analytiikkaan pohjautuvien palveluiden kehittämisen parissa. Sami on sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymä vakuutusmatemaatikko (SHV).

Jan Schugk

Ylilääkäri, Varma

Jan Schugk toimii Varman ylilääkärinä, ja hän johtaa Varman lääkäritoimintoa.  Hänen työhönsä kuuluu muun muassa lääketieteellinen ratkaisutoiminta työkyvyttömyyseläke- ja työeläkekuntoutushakemuksiin liittyen. Lisäksi hän on mukana työkyvyttömyysriskinhallintaan liittyvässä tutkimustoiminnassa ja tekee yhteistyötä asiakasorganisaatioiden kanssa työkykyjohtamiseen liittyvissä tilanteissa. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä