Työpaikan keinot vahvistaa ja tukea nuorten jaksamista työelämän alkumetreillä

Ilmoittautuminen on päättynyt

Webinaaritallenne

Mitä tehdä nuorten työntekijöiden jaksamisen ja kiinnittymisen tukemiseksi?

Nuorten aikuisten mielenterveyden häiriöihin keskittyvä työkyvyttömyys huolestuttaa kaikkia. Menetettävää on paljon – niin nuorilla kuin yhteiskunnallakin.

Nuoret aikuiset työelämän kynnyksellä tarvitsevat erityistä tukea työpaikalta, jotta he omaksuvat jaksamista tukevat työtavat heti työuran alussa.

Tässä webinaarissa keskustellaan siitä mitä työpaikalla voidaan tehdä nuorten työntekijöiden jaksamisen ja kiinnittymisen tukemiseksi. Ketä meidän tulisi tukea ja milloin tuen tarve loppuu vai loppuuko se?

Tokmanni Oy:n työhyvinvointipäällikkö Heidi Koponen on mukana kertomassa heidän käyttämistään keinoista tukea nuorten kiinnittymistä työelämään ja siitä millaisia haasteita he ovat kohdanneet ja miten he ovat niitä yrityksenä ratkaisseet. Heidin kanssa keskustelemassa ovat Varman kehityspäällikkö Outi Hartikainen ja asiantuntijalääkäri Tiia Reho

 

Kaikki Varman webinaarit tallennetaan, ilmoittautumalla saat myös tallenteen. 

Asiantuntijat

Heidi Koponen

Työhyvinvointipäällikkö, Tokmanni

Heidi Koponen on Tokmannin työhyvinvointipäällikkö. Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluvat sekä työterveyteen että työsuojeluun liittyvien asioiden kokonaisuudet. Heidillä on yli 20 vuoden kokemus työhyvinvoinnin johtamisesta niin strategisella kuin operatiivisella tasolla.

Tiia Reho

Asiantuntijalääkäri

Tiia Reho on Varman asiantuntijalääkäri, jonka päätavoite on kehittää yhteistä ymmärrystä työkykyä tukevista tekijöistä työelämässä sekä työkyvyn tukemisen mahdollisuuksista. Taustaltaan Tiia on lääketieteen tohtori ja työterveyshuollon ja terveydenhuollon erikoislääkäri.

Outi Hartikainen

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Outi Hartikainen on Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö. Hänen tehtävänsä on ymmärryttää yrityksen johtoa ja henkilöstöasioista vastaavia, mitä tarkoittaa strateginen työkykyjohtaminen. Lisäksi Outi vastaa työkyvyttömyyden kustannusten ennaltaehkäisystä ja henkilöstön työkyvyn vahvistamisesta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä