Ulkomaan etätyö 2.0

Ilmoittautuminen on päättynyt

Webinaaritallenne

Etätyön tekeminen Suomen rajojen ulkopuolella on yleistynyt monessa yrityksessä ja yhä useampi yritys miettii ulkomaan etätyön mahdollistamista. Se voi tarkoittaa työnantajalle pahimmillaan tuplamaksuja tai työntekijän siirtymistä pois Suomen sosiaaliturvasta, jolloin työnantajavelvollisuudet onkin hoidettava siihen maahan, jossa työntekijä tekee etätyötä.

Tässä webinaarissa käymme läpi työnantajien kokemuksia etätöistä ulkomailla ja mitä työn tekemisen käytännön seikkoja tulee ottaa huomioon. Lisäksi käymme läpi mm. sitä, millä edellytyksillä työntekijän vakuuttaminen voi jatkua Suomessa. Kerromme myös mitä tulee huomioida muun muassa tapaturmavakuuttamisen ja  asumisperusteisten etuuksien osalta.

 

Klo 14.00   Tervetuloa webinaariin. Minna Harjula, lakiasiantuntija, Varma

klo 14.05   Työnantajan näkökulma. Eeva Reponen, HR-päällikkö, Varma ja Iris Åkerlund, vanhempi HR-asiantuntija, Caruna

Klo 14.20  EU-sopimus rajat ylittävästä etätyöstä. Marjaana Lundqvist, erityisasiantuntija, Eläketurvakeskus

Klo 14.40  Etätyö ulkomailla ja oikeus asumisperusteisiin etuuksiin. Päivi Kuivasniemi, suunnittelija, Kela

Klo 14.55  Etätyö ulkomailla. Mari Alho, tuotepäällikkö, If

Klo 15.15  Webinaari päättyy.

 

Puhujat

Mari Alho

Tuotepäällikkö, If

Mari Alho työskentelee Ifissä työtapaturmavakuutuksen tuotepäällikkönä. Marin päivät kuluvat pääasiassa erilaisten työtapaturmavakuuttamiseen liittyvien asioiden ympärillä. Toimenkuvaa kuuluu esimerkiksi vakuuttamiseen, hinnoitteluun ja prosesseihin liittyvien asioiden määrittelyä ja selvittelyä, unohtamatta järjestelmäkehitystä ja uusien henkilöiden kouluttamista. Mari osallistuu yhtiönsä edustajana myös aktiivisesti alan yhteisiin yhteistyöryhmiin. Marilla on pitkä kokemus henkilövakuuttamisen saralla.

Minna Harjula

Lakiasiantuntija, Varma

Minna Harjula työskentelee ulkomaantyön vakuuttamisen asiantuntijana Varman vakuutuspalveluissa. Minna auttaa ja neuvoo yrityksiä ja yrittäjiä työeläkevakuuttamisen eri tilanteissa sekä Suomessa että ulkomailla tehtävän työn osalta.

Päivi Kuivasniemi

Suunnittelija, Kela

Päivi Kuivasniemi on kokenut asiantuntija Suomen sosiaaliturvaetuuksien kansainvälisissä tilanteissa.

Marjaana Lundqvist

Erityisasiantuntija, Eläketurvakeskus

Marjaana Lundqvist työskentelee Eläketurvakeskuksessa kansainvälisten sosiaaliturva-asioiden erityisasiantuntijana. Marjaanan työpöydällä on muun muassa erilaisia kysymyksiä, ohjeistuksia ja neuvontaa koskien ulkomaan etätyötä, työmatkoja ja komennuksia sekä etätyösopimus- tai yhdyslaitosneuvotteluihin osallistumista. 20 vuoden jälkeenkin Marjaanan sydän sykkii edelleen asiakkaille ja kansainvälisten sosiaaliturvakiemuroiden selkeästi viestimiselle.

Eeva Reponen

HR-päällikkö, Varma

Eeva työskentelee Varman HR-päällikkönä. Eevan arkeen kuuluu uusien varmalaisten rekrytointia, työsuhteen ehtojen määrittelyä ja noudattamisen ohjausta sekä varmalaisten työhyvinvoinnin, tasa-arvon- ja yhdenvertaisuuden, osaamisen ja työkulttuurin kehittämistä johdon ja esihenkilöiden kanssa. Eevalla on pitkä kokemus erilaisista HR-tehtävistä. Sydän sykkii hyvän työelämän edistämiselle.

Iris Åkerlund

Vanhempi HR-asiantuntija , Caruna

Iris Åkerlund työskentelee Carunan vanhempana HR-asiantuntijana ja toimii roolissaan HR-partnerina sekä vastaa Carunan työhyvinvointi- ja työterveysasioista. Näiden vastuiden myötä henkilöstöhallinon moninaisuus on tullut hänelle tutuksi. Lisäksi Iriksen työpöydälle kuuluvat myös HRIT -asiat. Tärkeimpänä omissa tehtävissään Iris kuitenkin pitää päivittäisiä kohtaamisia muiden kanssa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä