Varma 30 minuuttia: Paljonko maksaa eläke tulevaisuudessa?

Ilmoittautuminen on päättynyt

Eläkejärjestelmän uudistamista pohtimaan on asetettu työryhmä. Sen tehtävänä on miettiä, miten työeläkejärjestelmää voidaan kehittää työhön kannustavaan ja työkykyä tukevaan suuntaan talouden raamit huomioiden. Onko talouden raami kuitenkin uudistuksen varsinainen ajuri?

Edellinen suurempi eläkeuudistus tehtiin vuonna 2017. Miten uudistuksissa on onnistuttu ja mikä on eläkejärjestelmän kestävyys nykyisellään? Varman talousjohtaja Pekka Pajamo analysoi edellisen uudistuksen satoa ja arvioi miten pöydällä olevat uudistukset voisivat vaikuttaa maksuihin ja eläkkeisiin.

Puhuja

Pekka Pajamo

Talousjohtaja, Varma

Pekka Pajamo, KTM, on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman talousjohtaja. Pekka vastaa Varman taloushallinnosta, riskienhallinnasta, strategisesta suunnittelusta ja sisäisistä palveluista. Vuosina 1988-2012 hän on toiminut KPMG Oy Ab:n palveluksessa, josta KHT-tilintarkastajana 1993-2012 ja osakkaana 1998-2012, ja hän on tällöin vastannut päävastuullisena tilintarkastajana 10 pörssiyhtiön tilintarkastuksesta. Pekka Pajamon nykyisiin luottamustoimiin kuuluvat hallituksen jäsenyydet Arek Oy:ssä, Leino Group Oy:ssä, Suomen UNICEF ry:ssä ja TietoAkseli Oy:ssä. Pekka Pajamo toimii myös Patentti- ja rekisterihallituksen tilintarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Hän on pidetty luennoitsija yliopistoissa ja kauppakamarien järjestämillä HHJ-kursseilla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä