YEL uudistuu - mikä muuttuu?

Ilmoittautuminen on päättynyt
1.1.2023 voimaan astunut YEL:n lakimuutos vaikuttaa yrittäjän YEL-työtulon sekä tuo mukanaan työeläkeyhtiöille velvollisuuden tarkistaa yrittäjien työtulot kolmen vuoden välein.

Mietitkö miten ja milloin YEL-vakuutuksesi työtulo vahvistetaan? Entä kuinka suuri tarkistuksesta johtuva korotus voi olla?

Tässä webinaarissamme käymme läpi lakimuutoksen vaikutuksia YEL-työtulon määrittelyyn sekä sitä, miten ja milloin työtulon tarkistukset käynnistyvät.

Kerromme esimerkkien avulla siitä miten yrittäjätoiminnan laajuus, yrittäjän ammattitaito, yrittäjän työpanoksen määrää ja arvoa kuvaavat tiedot huomioidaan jatkossa YEL-työtuloa vahvistettaessa. Tärkeää on myös tietää milloin työtulon tarkistetaminen on kunkin yrittäjän osalta ajankohtaista sekä millaisia toimenpiteitä yrittäjältä odotetaan tarkistustilanteissa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää meille ennakkokysymyksiä.

Asiantuntijoina webinaarissa

Arja Iisakkala

Vakuutuspalvelupäällikkö, ulkomaanpalvelujen päällikkö

Arja työskentelee Varman vakuutuspalveluissa asiantuntijatiimin esimiehenä. Hän osallistuu päivittäisessä työssä yritysten ja yrittäjien työeläkevakuuttamisen erityistilanteisiin sekä Suomessa että ulkomailla tehtävän työn osalta. Alan kokemusta on kertynyt 20 vuoden ajalta. Arja on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja nykyinen tehtävä tarjoaa aitiopaikan eläkevakuuttamisen toimeenpanoon työntekijöiden ja yrittäjien osalta. Viime vuosina Arja on nostanut erityisesti esille YEL-vakuuttamiseen merkitystä yrittäjien sosiaaliturvaan.

Iina Vilén

Lakiasiantuntija, Vakuutuspalvelut, Varma

Iina Vilén työskentele lakiasiantuntijana Varman vakuutuspalveluissa. Lakiasiantuntijat auttavat ja neuvovat asiakkaita TyEL- ja YEL-lainsäädännön soveltamiseen liittyvissä laintulkintakysymyksissä sekä ratkaisevat muutoksenhakuasioita.  

Voisit olla kiinnostunut myös näistä