Työkykyklinikka: Maksuluokkamallin uudistus 2024

Ilmoittautuminen on päättynyt
Tämä työkykyklinikka on tarkoitettu vain Varman asiakkaille​.

Maksuluokkamalli uudistuu 2024. Työkykyklinikassa keskustellaan siitä, mitkä asiat maksuluokkamallissa muuttuvat, miksi ennakoivat toimet työkyvyttömyysriskien hallinnassa ovat entistä merkityksellisempiä ja mitä konkreettista organisaatioiden tulisi ottaa huomioon kuntoutusten näkökulmasta. Keskustellaan yhteisesti siitä, mihin asioihin muutoksen myötä tulisi kiinnittää erityisesti huomioita.

Tunnin mittaista työkykyklinikkaa fasilitoivat Varman työkykyjohtamisen kuntoutusasiantuntija Sanna Iivonen, aktuaari Sami Hårdh sekä asiantuntijalääkäri Tiia Reho. Työkykyklinikka toteutetaan virtuaalisesti Teamsilla. Valmistautuaksesi klinikkaan lue aiheesta verkkosivuillamme kirjoitettu uutinen Maksuluokkamalli uudistuu, mikä muuttuu? tai uusin blogikirjoituksemme Maksuluokkamallin uudistus kannustaa varhaistamaan työhön palaamista.

Työkykyklinikat ovat Varman asiakkaille suunnattuja keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuksia organisaatioiden työkyvyttömyysriskien hallitsemiseksi. Ajatuksena on saattaa yhteen asiakkaita, joiden organisaatioissa työkykyhaasteet ovat jokseenkin samankaltaisia ja siten työkyvyttömyysriskinhallintaan liittyvät teemat yhteisiä.​

Tilaisuus toteutetaan mikäli ilmoittautuneita on vähintään 15 henkilöä. 

Työkykyklinikan asiantuntijat

Sami Hårdh

Aktuaari, Varma

Sami Hårdh toimii Varmassa vakuutusmaksua ja vastuuvelkaa koskevien laskuperusteiden, sekä data-analytiikkaan pohjautuvien palveluiden kehittämisen parissa. Sami on sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymä vakuutusmatemaatikko (SHV).

Sanna Iivonen

Kuntoutusasiantuntija

Sanna Iivonen toimii Varmassa kuntoutusasiantuntijana. Hänen työssään palkitsevinta on, kun haastavasta tilanteesta huolimatta löydetään terveydentilalle sopiva keino jatkaa työelämässä. Kestävät ratkaisut työelämässä jatkamiseen luodaan yhteistyössä työntekijän, työnantajan, työterveyshuollon ja työeläkevakuuttajan kanssa.

Työllä on erityinen merkitys, koska taloudellisen turvan lisäksi työ luo osallisuutta ja tukee hyvinvointia. Jokaisen työpanoksen hyödyntäminen myös vahvistaa meitä yhteiskuntana. 

Tiia Reho

Asiantuntijalääkäri

Tiia Reho on Varman asiantuntijalääkäri, jonka päätavoite on kehittää yhteistä ymmärrystä työkykyä tukevista tekijöistä työelämässä sekä työkyvyn tukemisen mahdollisuuksista. Taustaltaan Tiia on lääketieteen tohtori ja työterveyshuollon ja terveydenhuollon erikoislääkäri.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä