Miki Kuusen Wolt luo uutta mobiilin menestystarinaa

Miki Kuusen startup-yhtiö Wolt löysi vauhdilla uuden kodin Ruoholahdesta Varman tiloista. Woltissa uskotaan, että mobiilissa on vielä tilaa uusille menestystarinoille.

Miki Kuusella on tapana tehdä asiat vauhdikkaasti. Yritys- ja sijoittajatapahtuma Slushista ihmisten tietoisuuteen pongahtanut Kuusi on juuri muuttanut tiiminsä kanssa Ruoholahteen uusiin tiloihin.

– Otin yhteyttä Varmaan, sillä tiesin entuudestaan yrityksiä, jotka olivat vuokralaisina Varman tiloissa. Kerroin, että tarvitsemme uudet tilat viikon sisällä. Homma eteni vauhdilla ja jo seuraavana päivänä sain ehdotuksen vapaana olevasta tilasta. Kävimme paikan päällä, allekirjoitimme vuokrasopimuksen ja muutimme uusiin tiloihin muutaman päivän sisällä.

Times Squaren mitä hittoa -hetki

Kuusi jätti viime marraskuussa yritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin, josta kasvoi muutamassa vuodessa megatapahtuma, jonka kävijämäärä tuplaantui kolme vuotta peräkkäin. Vauhtia on riittänyt, mutta Kuusen mukaan yksi ikimuistettava hetki oli se, kun hän seisoi Spotifyn yhteistapahtumassa New Yorkin Times Squarella ja tuijotti Nasdaqin jättimäisellä video screenillä pyörivää Slushin esittelyvideota.

– Siinä hetkessä oli epätodellinen olo ja mietin, että mitä hittoa, Kuusi nauraa. 

Woltin ohjaksiin huipputiimi

Nyt Kuusi on uuden edessä, sillä hän on perustanut Wolt-nimisen yhtiön ja ryhtynyt startup -yrittäjäksi. Kuusen lisäksi Woltissa ovat mukana Elias Pietilä, Mika Matikainen, Lauri Andler, Oskari Pétas ja Juhani Mykkänen.

– Meillä on koossa mahtava tiimi, sillä esimerkiksi Elias on ensimmäinen suomalainen Apple Design Awardin voittaja ja yksi kokeneimpia iPhone-koodaajia. Juhani puolestaan veti aiemmin Helsingin Sanomien Nyt-liitettä, Kuusi iloitsee.

Myös sijoittajat uskovat Woltiin, sillä se onnistui haalimaan komeat 400 000 euroa siemenrahoituskierroksella. Yhtiön sijoittajia ovat mm. Risto Siilasmaa, pääomasijoitusyhtiöt Inventure ja Lifeline Ventures sekä Supercellin perustajiin kuuluva Visa Forstén.

Wolt

Miki Kuusi (toinen oikealta) sekä muut Woltin perustajat vasemmalta lukien: Mika Matikainen, Lauri Andler, Oskari Pétas, Juhani Mykkänen ja Elias Pietilä. 

Uudet menestystarinat odottavat

Kuusi kertoo, että häntä on aina kiehtonut uusien asioiden käynnistäminen.

– On hienoa kun voi rakentaa uusia juttuja ja nähdä kuinka yksittäisestä ajatuksesta syntyy konkretiaa.

Woltin tekeminen onkin jo konkretisoitunut tilaus- ja maksusovellukseksi, jonka avulla käyttäjä voi tilata älypuhelimellaan lennossa lähikahvilasta tai -ravintolasta vaikkapa kahvin tai salaatin. Tilaus ohjautuu suoraan ravintolaan, joka valmistaa tilauksen. Ydinjuttu on se, että maksu hoituu taustalla kuin huomaamatta, ja asiakkaan aika vapautuu muuhun, kun paikan päällä ei tarvitse odottaa tilauksen valmistumista tai laskua.

– Halusimme kehittää palvelun, jossa maksaminen häviää upean käyttökokemuksen taakse.

Kuusi uskookin vahvasti mobiilin mahdollisuuksiin.

– Suomessa osataan tehdä mobiilipelejä ja pelialalla on kyetty rakentamaan nopeasti huikeita menestystarinoita. Mahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu tähän. Uskon vahvasti siihen, että tulemme näkemään vastaavanlaisia menestystarinoita myös laajemmassa mittakaavassa. Tätä ajatusta puoltaa jo se, että älypuhelin löytyy lähes jokaisen taskusta, laitteet ovat jo nyt niin kehittyneitä, että ne tarjoavat mahdollisuuksia aivan uudenlaisille sovelluksille ja ihmisten käyttökokemukset monipuolistuvat. Me haluamme olla mukana määrittämässä tulevaisuutta, joka tuo uudet mahdollisuudet kaikkien ulottuville.

Teksti: Commia/Mia Heiskanen
Kuva: Atte Hujanen

Mikä Wolt?

Woltin sovelluksella voi tilata lounaan pöytään tai takeaway-kahvin mukaan jo matkalta. Maksaminen häivytetään taustalle, ja ihminen voi käyttää odottamiseen tavallisesti kuluvan ajan miten haluaa. Miki Kuusen visiona on, että tulevaisuudessa Woltilla voi tilata paljon muutakin kuin ruokaa ja juomaa.

www.wolt.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä