Varman Työkykyjohtamisen opintopolku -tilaisuudet olivat menestys

Kevään 2015 aikana järjestetty Työkykyjohtamisen opintopolku-kokonaisuus sai huikean hyvän palautteen osallistujilta. Vapaus, Virtaus ja Vastuu -teemat innostivat, inspiroivat ja antoivat monelle uskoa omaan tekemiseen.

Varma ja Filosofian Akatemia järjestivät kevään aikana kolmen tilaisuuden Työkykyjohtamisen opintopolku -kokonaisuuden, jossa annettiin työkaluja organisaatioiden sisäisen motivaation johtamiseen. Opintopolku veti paikan päälle Wanhaan Satamaan yli 400 innokasta kuulijaa, jotka edustivat yli 250 suomalaisyritystä. Tilaisuuksia seurasi myös verkon välityksellä toistasataa eri alojen asiantuntijaa ja ammattilaista.

Huikea yleisarvosana

Kyselyn mukaan osallistujat arvioivat kokonaisuuden erinomaiseksi. Huomionarvoista on myös se, että kaikkien kyselyyn vastanneiden mielestä kokonaisuus oli onnistunut joko erittäin hyvin tai erinomaisesti. "Mahtava, rohkea kokonaisuus!" eräässä palautteessa todettiin.

Innostusta ja inspiraatiota

Osallistujat kertoivat saaneensa tilaisuuksista valtavasti uutta intoa ja inspiraatiota omaan työhön ja työyhteisönsä kehittämiseen. Mitä oppeja heille jäi reppuun?

"Opintopolku on käynnistänyt minussa uuden ajatteluprosessin roolistani johtajana ja siitä, mihin suuntaan lähdemme kehittämään työyhteisön johtamista".

"Kirkastanut omia ajatuksia sisäisesti motivaatiosta ja antanut syötteitä opiskella lisää".

"Vapautta, virtausta ja vastuuta. Inspiraatiota ja uusia ajatuksia on tulvinut mieleen hurjalla vauhdilla. Vapaus teema sai vaihtamaan työpaikkaa: irtisanouduin seuraavana päivänä. Nyt olen uudessa työpaikassa innostamassa uusia ihmisiä. Paikassa, jossa saan kehittää ja inspiroida työntekijöitä".

"Ehkä tärkeimpänä ajatuksena olen ottanut mukaani sen, että pitää uskaltaa enemmän, heittäytyä rohkeammin, innostua asioista, kyseenalaistaa ja rikkoa rutiineja".

"Paljon innostavia ajatuksia, joiden avulla voi parantaa ihmisten motivaatiota sekä käytännönläheisiä toimintatapoja työssä jaksamisen, viihtymisen ja sitoutumisen kehittämiseen".

Teemojen ajankohtaisuus sai kiitosta

Tilaisuuksien teemoja kiiteltiin ajankohtaisiksi. "Tämän kevään teema oli hyvin ajankohtainen ja aihealuetta käsiteltiin kattavasti. Työkalujen avulla teemat kantavat kauas omassa työssä ja työympäristössä tuoden rikkautta ja merkitystä tekemiseen". Toisen osallistujan mielestä: "Hyvä kokonaisuus! Ja ihanaa huomata, että Varma on lähtenyt rohkeasti uudistumaan ja kehittämään palvelujaan nykyaikaisen työhyvinvoinnin suuntaan".

Moni olikin sitä mieltä, että maailma on muuttunut radikaalisti siitä mitä se oli perinteisten johtamismallien syntyessä. "Muutos on välttämätön ja menestys lähtee yksilön hyvinvoinnista ja sitoutumisesta". "Työkiireen ja kaiken muun aikapaineen keskellä on kyettävä keskittymään olennaiseen, nähdä asioissa ja ihmisissä mahdollisuuksia. Erityisesti esimiehenä on löydettävä keinoja saada työyhteisöön intoa, motivaatiota ja iloisuutta, jotta tehtävät ja työn kehittäminen tuottavat sitä "draivia", jota jokainen tarvitsee kokeakseen työn mielekkyyttä".

Eräs osallistuja kiteytti kokonaisuuden oivallisesti:

"Olen kulkenut opintopolulla jo neljä vuotta - kiitos mahtavista kokemuksista ja opeista! Tällä kertaa opin sen, että yrityksen pitäisi antaa raamit ja tavoitteet, jonka jälkeen yksilöllä pitäisi olla vapaus saavuttaa tavoitteet omalla tavallaan. Näin työssä syntyy virtausta".

Teksti: Commia/Mia Heiskanen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä