Kesätyöntekijä arvostaa hyvää perehdytystä ja vastuuta

Varmassa työskentelee tänä kesänä kolmisenkymmentä kesätyöläistä.

Sara Näätänen hoitaa kesätyönään TyEL-vakuuttamisen asiakaspalvelua vakuutushakemuksista maksuasioihin. Sara opiskelee taloustiedettä Helsingin yliopistossa. Toisena pääaineena Saralla on tietojenkäsittelytiede.

Sara kiittää saamaansa vastaanottoa.

- Alussa minulla oli kahden viikon perehdytysohjelma, jonka avulla pääsin hyvin vauhtiin. Täällä on myös sellainen hyvä kulttuuri, että aina saa kysyä. Saan vastuuta, mutta tarvittaessa myös apua. Varmassa on hyvä ja kannustava yhteishenki.

Miikkael Tolvanen työskentelee kesän taloushallinnossa kirjanpitotiimissä. Työ on pääasiassa laskujen käsittelyä ja arkistointia. Hän opiskelee Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa talousjohtamista ja sivuaineina kansantaloustiedettä sekä yritysjuridiikkaa.

Miikkael kehuu tiiminsä hyvää ilmapiiriä, jossa kannustetaan kehittämiseen. Myös kesätyöntekijän ideoita on otettu hyvin vastaan.

- Joka päivä on mukava tulla töihin.

Vastuu lisää motivaatiota

Sara oli kuullut Varmasta hyvää tutuilta sekä tutustunut yritykseen rekrytointimessuilla. Miikkaelille Varma oli tuttu jo vuosien takaa - hän on ollut Varmassa ensimmäistä kertaa töissä jo 9. luokkalaisena TET-harjoittelijana.

Molemmat korostavat, että kesätyöntekijälle on tärkeää, että apua saa helposti ja toisaalta myös vastuuta annetaan.

- Se, että pystyy vaikuttamaan oman työnsä sisältöön, lisää motivaatiota, Sara sanoo.

Saran ja Miikkaelin mielestä Varma on hyvä työnantaja.

- Voimme luottaa siihen, että perusasiat, kuten työsopimus ovat kunnossa ja asiat hoituvat vaivatta. Varma on myös kiinnostunut meidän työntekijöiden hyvinvoinnista.

Molemmat kokevat olevansa onnekkaita, kun ovat saaneet töitä kesäksi.

- Työkokemuksen kerääminen on tärkeää. Pelkkä koulunpenkki ei riitä vaan työelämän tavoille on opittava, Miikkael sanoo.

Syksyllä Sara ja Miikkael aloittavat kolmannen opiskeluvuotensa yhtä kesätyötä rikkaampana.

Kesätyö selkeyttää toiveita tulevasta urasta

Varma on palkannut täksi kesäksi 29 kesätyöntekijää noin 560 varmalaisen joukkoon. Määrä on kasvanut viime vuodesta, jolloin kesätyöntekijöitä oli talossa reilut 20.

- Olen ilahtunut, että näin monta nuorta saa meiltä kesätyökokemuksen. Kesätyöntekijöitä on palkattu laajasti erilaisiin tehtäviin ympäri taloa, henkilöstöpäällikkö Raija Lehto kertoo.

Sitä Raija harmittelee, että työeläkeyhtiön kaltaisessa asiantuntijaorganisaatiossa ei juurikaan ole tarjolla kesätöitä lukioikäisille, vaan pääosa kesätyöläisistä on korkeakouluopiskelijoita.

Varma haluaa olla vastuullinen työnantaja kaikille työntekijöilleen - myös vain kesän ajan viipyville.

- Saamme vuosittain hyvää palautetta kesätyöntekijöiltämme. Erityisesti perehdytystä kiitetään.

Raijan näkemyksen mukaan kesätyö on tärkeä kokemus, koska se selkeyttää omia toiveita tulevasta työstä.

- Eri alojen kokeilu kannattaa, koska silloin näkee erilaisia työkulttuureja. Työnantajatkin arvostavat monipuolista työkokemusta.

Varma on mukana Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjassa ja sitoutunut vastuullisen kesätyön periaatteisiin. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä