Tiimi auttaa yrittäjää alkuun vakuutusasioissa

Varman ja Ifin Onnistu yrittäjänä -tiimi auttaa aloittavaa yrittäjää heti alussa laittamaan vakuutusasiat kuntoon nopeasti, vaivattomasti ja turvallisesti.

Varman tiloissa aloitti elokuussa 2016 Onnistu yrittäjänä -tiimi. Tiimissä ovat mukana Varman lisäksi Nordea Pankki ja Vakuutusyhtiö If.

Kun aloittava yrittäjä avaa yritystilin Nordeassa, häneen otetaan yrittäjän luvalla yhteyttä tiimistä puhelimitse vuorokauden kuluessa. Tiimissä yrittäjän kaikki vakuutusasiat hoituvat kuntoon yhden kanavan kautta puhelimitse, sähköisten palvelujen avulla tai kasvotusten.

- Kartoitamme yrittäjän vakuutustarpeen oikealle tasolle ja kerromme, mihin kaikkeen YEL -työtulo vaikuttaa. YEL-työtulo on yrittäjän sosiaaliturvan perusta. Se ei vaikuta pelkästään eläkkeen määrään, vaan myös esimerkiksi Kelan myöntämiin päivärahoihin. Jos yrityksessä on työntekijöitä, myös TyEL-vakuutus ja tapaturmavakuutus ovat lakisääteisiä, yhteyspäällikkö Anne Kekki-Heleoja Varmasta tiivistää.

Tiimin slogan kuuluu ”yrittäjän matkaa turvaamassa”. Tiimissä istuvat nyt saman pöydän ääressä Varmasta Miikka Nikkilä sekä Ifistä Kirsi Kilpeläinen ja Niclas Forsman. Tiimi kasvaa vuoden alussa, ja Varma on valmis kasvattamaan tiimiä lisää vuoden 2017 aikana.

Tiimin palvelu hyvin liikkeelle

Yrittäjien tiedon tarpeet ovat hyvin eritasoisia yrittäjyyden eri vaiheissa.
- Asiakas on aina fokuksessa, kun soitamme hänelle. Meillä on osaaminen ja ammattitaito. Luomme lisäarvoa asiakkaalle, jotta hän oikeasti tietää, mikä vaikuttaa mihinkin, Miikka Nikkilä tiivistää tiimin periaatteen.

Nordean Business Centren ja pankin paikallisten konttorien välittämien yrittäjien yhteydenottopyyntöjen kautta Varmalle ja Ifille on syksyn aikana tullut runsaasti uusia asiakkaita.
- Palvelu on lähtenyt hyvin liikkeelle. Asiakkaat antavat jo pankin kanssa asioidessaan kiitosta siitä, että tämä on hyvä juttu ja poistaa yhden ison huolen aloittavalta yrittäjältä, Kekki-Heleoja kertoo.

OnnistuYrittäjä.fi -palvelu tukee tiimin toimintaa

Tiimin ja yrittäjän välisiä keskusteluja tukee Varman verkkosivujen yhteyteen vuosi sitten avattu OnnistuYrittäjänä.fi -palvelu, missä on paljon yrittäjän alkutaivalta helpottavaa asiaa. Palveluun on tulossa uutena osiona Yrittäjän aloituspakkaus.

- Olemme Nordean ja Ifin kanssa rakentaneet palvelun työkaluksi, jossa yritystoimintaa suunnittelevat tai aloittavat yrittäjät saavat tukea esimerkiksi pankkiasioihin ja lakisääteisiin vakuutusasioihin, yritysasiakkuuksien johtaja Mika Mäkinen Varmasta toteaa.

Palvelua on tarkoitus yhä kehittää yhteistyössä yritysasiakkaiden kanssa tukemaan yrittäjyyden polkua yrityksen eri vaiheissa.
- Tuki vaatii aidosti jatkumoa yrittäjän matkalla, jossa tulee muun muassa ensimmäisen työntekijän palkkaamista, rahoituksen tarvetta, yrityskauppaa ja toimitilan tarvetta. On tärkeää, että yrittäjällä on mielikuva, kehen voi ottaa yhteyttä ja mistä apua löytyy, jotta yrittäjä voi keskittyä siihen toimintaan, mitä varten yritys on luotu, Mäkinen toteaa.

Varma on strategiassaan nostanut pienet yritykset painopistealueekseen vuosiksi 2017-2020. Vuosi 2017 on nimetty Pienyritysten vuodeksi tukemaan suomalaisten yrittäjyyttä ja yritysten onnistumista omassa liiketoiminnassaan.

Teksti: Jouni Suolanen
Kuvat: Susa Junnola

Voisit olla kiinnostunut myös näistä