Varman Salmisaaren-toimitalolle on myönnetty Green Office -merkki

Varman Salmisaaren-toimitalo on läpäissyt WWF:n Green Office -toimistotarkastuksen ja päässyt näin osaksi Green Office -verkostoa.

Varma otti Green Office -ympäristöjärjestelmän käyttöönsä vuoden 2016 alusta. Tarkoituksena on kohentaa Salmisaaren-toimitalon ekologista jalanjälkeä.

Varman Green Office -tavoitteet ja toimenpiteet liittyvät energiankulutuksen, jätteen ja paperinkulutuksen vähentämiseen, työliikenteen päästöjen pienentämiseen, ruokahävikkiin ja hankintoihin.

– Olemme esimerkiksi siirtyneet vihreään sähköön, parantaneet toimitalomme energiatehokkuutta ja panostamme etätyön tukemiseen. Tekeillä on myös selvitys aurinkopaneelien asentamisesta Salmisaaren-kiinteistömme katolle, kertoo Varman yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander.

Varman ympäristöohjelman pitkän aikavälin tavoite (2020) on keventää 15 %:lla Salmisaaren-toimiston hiilijalanjälkeä. Tavoite juontaa juurensa Varman ilmastopolitiikasta.

WWF:n Green Office on toimistoille kehitetty ympäristöjärjestelmä, jossa tarkastellaan mm. työpaikan energiankulutusta, työmatkaliikennettä ja jätehuoltoa. Verkostossa on mukana 449 toimistoa. Vuonna 2014 Suomen Green Office -toimistot säästivät noin 13 000 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä.

Lisätietoja:
Katariina Sillander, yritysvastuupäällikkö, puh. 040 709 9836

Voisit olla kiinnostunut myös näistä