Fokus ydinbisneksessä

Kuluvaaka on epäsuorien palveluostojen auditoinnin ja kilpailuttamisen ammattilainen, jonka ydinliiketoimintaa on parempien palveluehtojen ja kustannussäästöjen hakeminen keskisuurille yrityksille. Omien sanojensa mukaan he antavat asiakkaalle aikaa keskittyä omaan ydinbisnekseensä.

- Me teemme ne työt, jotka jäävät asiakkaan ydinbisneksen ulkopuolelle. Ne ovat keskikokoiselle yritykselle pakollisia toimia, joita ei kuitenkaan ole kannattava tiedon ja ajanpuutteen takia tehdä yrityksen sisällä, kertoo Kuluvaakan toinen perustaja Janne Kajala.

Vaikea toimiala

Kuluvaakan toiminta pyörii neljän eri pääosa-alueen ympärillä: henkilöstösivukuluissa, toiminnan ja kaluston kuluissa, hallintopalveluissa sekä rahoitus- ja pankkipalveluissa. Asioita, jotka yli 50 ihmisen työpaikoissa täytyy olla hoidettuna. Kajala ja toinen perustaja Kari Honkikangas huomasivat, että epäsuorien palveluiden laadun ja kustannusten hallinta on todella haastava kenttä yrityksille, ja päättivät perustaa kolmisen vuotta sitten yrityksen näiden keskisuurten yritysten avuksi.

- Mieti talouspäälliköitä, jotka joutuvat usein yksin ja kiireessä tekemään näitä asioita vailla minkäänlaista kykyä verrata palveluehtoja markkinaan, Kajala pyytää pohtimaan.

Tiimityöskentely on se kova ydin, jolla Kuluvaakassa toimitaan. Monipuolinen syväosaaminen ja huolella rakennettu tietovarasto oikeista palveluehdoista takaa asiakkaalle parhaan lopputuloksen. Ja tietenkin huippuyksilöt, jotka ovat innostuneita työstään ja panevat kaikissa tilanteissa asiakkaan hyvän ykköseksi. Taloudellinen riippumattomuus palveluntarjoajista takaa objektiivisuuden, koska kaikki palkkiotuotot tulevat suoraan asiakkailta.

Erilaisuus menestyksen takana

Tavoitteena on vähintään kahdeksannumeroinen liikevaihto muutaman vuoden sisällä. Tätä tavoitetta pidetään Kuluvaa'assa realistisena, koska tarvetta palveluille on riittänyt ja maailma on koko ajan menossa monimukaisemmaksi.

- Ei ole vielä tullut vastaan keskisuurta yritystä, joka ei olisi hyötynyt palveluistamme. Putkessa on jo vastaava palvelu pienyrityksille. Ja Suomen valloituksen jälkeen, eli hyvinkin pian lähdemme maailmalle. Vastaavaa palvelua näille segmenteille ei laajasti ole olemassa, mutta Suomi on hyvä laboratorio.

Kuluvaaka toimii alalla, joka on monelle vaikeasti ymmärrettävä, jatkuvasti muuttuva ja samalla hyvinkin tarpeellinen, mutta myös tavalla, jota Suomessa ei kovin usein näe:

- Me toimimme pääasiassa tulosperiaatteella. Mikäli tulosta ei synny, ei asiakas myöskään maksa palveluistamme. Tämä saattaa olla yksi syy menestykseemme, Kajala virnistää.

Kuluvaaka on mukana KasvuOpen Karnevaalissa 25.-26.10. Jyväskylässä. 

Haku KasvuOpenin vuoden 2018 kasvupolkuihin on alkanut. Tule sinäkin mukaan!

Teksti: Rosamari Rissanen
Kuva: Arto Markkanen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä