Kasvua yrityksen ehdoilla

Merius Oy on vuonna 2003 perustettu, Hannu Sarjan johtama ja omistama, laitossuunnitteluorganisaatio, joka tunnetaan erityisesti Pohjanmaalla ja Kokkolassa kasvuyrityksenä.

- Meidän avullamme teollisuusasiakas hahmottaa, päättää, suunnittelee ja pystyy toteuttamaan investointinsa, kertoo Merius Oy:n toimitusjohtaja sekä omistaja Hannu Sarja yrityksen toimialasta.

Yrityksen tavoitteena on tehdä vähemmällä enemmän, ja luoda iso kuva mahdollisimman selkeäksi asiakkaalle ja saada sidosryhmät mukaan prosessin alusta asti. Prosesseja he nopeuttavat jättämällä turhat työvaiheet pois, ja osallistamalla heti projektin alusta lähtien kaikkia sidosryhmiä.

Tietoinen valinta

Merius Oy:n liikevaihto on tänä vuonna 1,7 miljoonan euron luokkaa, ja työntekijöitä löytyy noin 20. Kasvua yrityksellä tapahtuu 20 prosenttia per vuosi. Toimitusjohtaja Sarja selventää, miksi tasainen kasvu on Meriukselle oikea ja pakollinen ratkaisu.

- Suurin hidaste kasvullemme on henkilöstön löytäminen. Teen rekrytoinnit huolella, ja jokainen työntekijä on käynyt läpi soveltumisarvioinnit. Suomessa on myös pulaa suunnittelijoista, taustoittaa Sarja.

Hän kertoo etsivänsä työntekijöikseen kehitysmyönteisiä ihmisiä, jotka lähtevät yhdessä pitkälle kehitysmatkalle. Menetelmät ovat hitaita, mutta Sarjalle tärkeintä on palkata toimialasta kiinnostuneita ja intohimoisia työntekijöitä.

- Me uskomme, että tulemme muuttamaan koko toimialan toimintatapoja. Virtuaalinen ja visuaalinen maailma tarjoavat niin paljon vaihtoehtoja.

Lisävoimaa kasvuun

Yrityksen kasvu on ollut kuitenkin Sarjan mielessä jatkuvasti. Viime vuonna Merius Oy:ta toivottiin Kasvu Openin kasvupolkuun mukaan, mutta Sarja ei innostunut kilpailumaisesta ensivaikutelmasta. Hänen mielestään tärkeimmässä asemassa on yrityksen oma kasvu. Tänä vuonna häntä pyydettiin puhumaan Kasvu Openin toimesta kasvuyrittäjyydestä, ja samassa tilaisuudessa puhuttiin kasvupoluista.

- Kun on oikea ihminen puhumaan kasvuyrittäjyydestä, täytyy itsekin osallistua tapahtumaan, naurahtaa Sarja. Finaalipaikka Merius Oy:lle tuli Pohjanmaan alueen kasvupolulta, ja Kasvu Open Karnevaali Jyväskylässä 25.-26.10. lähestyy kovaa vauhtia.

Karnevaalilta Merius odottaa uusia kokemuksia kehitysmyönteisessä ilmapiirissä. Hannu Sarjan mukaan hänen yrityksensä on saanut lisävoimaa kasvupolun myötä. Se on tietyllä aikajänteellä pakottanut miettimään tiettyjä asioita terveen kasvun näkökulmasta. Sarja sanoo kyseenalaistaneensa omaa toimintaansa kasvupolun aikana ja sen myötä moni asia on kirkastunut. Kasvu Openin tarjoamia sparraajia Sarja kehuu vuolaasti.

- Kaikki ovat siellä kehittämässä omia yrityksiään, ja olemme samojen ongelmien äärellä. Emme kilpaile toisiamme vastaan. Kyllä kuitenkin valtakunnan finaalissa haluamme tehdä parhaamme.


Tule sinäkin hakemaan lisävoimaa yrityksesi kasvuun Kasvu Open Karnevaalista, Jyväskylästä 25.-26.10., ja tapaamaan varmalaisia Varman pisteellä.

Ilmoittaudu mukaan 21. marraskuuta järjestettävään Varmasti Asiakastapahtumaan Helsingin Kattilahallissa. Tämän ja muut Varman asiakastapahtumat löydät osoitteesta: varma.fi/tapahtumat.

Teksti: Rosamari Rissanen
Kuva: Sonja Hagström

Voisit olla kiinnostunut myös näistä