Kasvunnälkä viemässä eteenpäin

Yksi vanhimpia suomalaisia LED-toimialalle perustetuista ja edelleen toimivista yrityksistä on vuonna 2005 perustettu Fintras Oy. Kilpailijoistaan poiketen Fintras on patentoinut tehonsyöttöinnovaation sekä USA:ssa että Euroopassa, mikä on poistaa LED-valaistuksen laatuongelman.

Fintraksen ydinbisnestä on valaistus-, tasavirta- ja elektroniikkaosaaminen. Yritys suunnittelee CD-jakeluverkkoja ja LED-valaistusjärjestelmiä mahdollisimman vähäisellä elektroniikan määrällä. Tämä takaa tuotteille pitkäikäisyyden, häiriöttömyyden ja toimintavarmuuden.

Loistava!

Vuonna 2013 Fintras toi markkinoille Loistava-järjestelmän, jonka myynti on tuplaantunut joka vuosi julkaisusta lähtien. Menestyksennälkä on kova, ja kulunut vuosi 2017 onkin ollut siinä avainasemassa.

- Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana kasvatimme liikevaihtoamme liki 400%, kertoo yhtiön markkinoinnista vastaava Heikki Luminen.

Yrityksen pyrkimys on saada haltuunsa vähintään 1% maailman LED-valaistuksen teholähdekaupasta vuoteen 2022 mennessä. Siihen päästessä olisi Fintras yli 100 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä yritys yksin teholähdetoimituksissa. Kasvumahdollisuudet ovat hurjat, ja lisensiointi-strategialla Lumisen mukaan se voisi olla tätäkin voimakkaampaa.

Kasvun vuosi 2017

- Tänä vuonna oli tuotekehityksen näkökulmasta oikea aika lähteä mukaan myös Kasvu Openiin ja lisätä kasvua. Lähdimme hakemaan näkyvyyttä sekä uusien osaajien että pääomapiirien joukosta. Olemme pystyneet vahvistamaan käsitystämme yrityksellemme parhaiten sopivista kehityspoluista eri liiketoiminnan osa-alueiden suhteen, toteaa Luminen.

Tavoitteena Kasvu Open -finaalissa Fintraksella on tavoittaa kohdeyleisönsä, sillä näkyvyys Kasvu Openin kaltaisessa tapahtumassa on heidän mukaansa unohtumatonta. Kasvuyrityksiä sparravaan Kasvu Openiin osallistumista Luminen suosittelee yrityksille, joilla on selkeä erottuva liikeidea ja tuotteille potentiaalista kysyntää, mutta menestyäkseen tiimistä puuttuu vielä poikkitieteellistä osaamista.

- Menestys leivotaan moninaisista aineksista, summaa Luminen.

Tule sinäkin hakemaan lisävoimaa yrityksesi kasvuun Kasvu Open Karnevaalista Jyväskylästä 25.-26.10. ja tapaamaan varmalaisia Varman pisteellä.

Ilmoittaudu mukaan 21. marraskuuta järjestettävään Varmasti-asiakastapahtumaan Helsingin Kattilahallissa. Tämän ja muut Varman asiakastapahtumat löydät osoitteesta: varma.fi/tapahtumat.

Teksti: Rosamari Rissanen
Kuva: Jarkko Koivula, Fintras Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä