Vakiintunut yrityskin voi havitella kasvua

Levypyörä Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1955, jolloin Viipurista kotoisin olevat Lauri ja Reino Lemettinen aloittivat hevosvetoisten laitteiden vanteiden tuottamisen. Saman vuoden marraskuussa yritys rekisteröitiin kaupparekisteriin. Nykyiselle paikalleen Nastolassa Levypyörä siirtyi jo 1961.

Kyseessä on yritys, joka keskittyy raskaiden työkoneiden, kuten metsäkoneiden, traktoreiden ja maatalouskärryjen, vanteisiin sekä teräsrakenteiden tekoon kone- ja laitevalmistajille. Tuotantoprosessi on tehty joustavaksi, minkä avulla Levypyörä voi palvella asiakasta nopeasti ja kustannustehokkaasti asiakasräätälöidyissä erissä.

Liiketoimintaa Suomessa ja maailmalla

- Liikevaihtomme on 11 miljoonaa euroa ja henkilöstöä meillä on 95. Vientiä on koko tuotannosta noin 35 %, analysoi toimitusjohtaja Lars Ojansuu

Kaukaisimmat vientimaat Levypyörällä ovat Uusi-Seelanti, Australia, USA sekä Kanada. Suurin vientimaa löytyy kuitenkin lähempää – Saksasta. 

Kaikella liiketoiminnalla ja tuotannolla on tärkeä tavoite: yritys haluaa säästää luonnonvaroja sekä olla aiheuttamatta vahinkoa ympäristölle.

Ikä ei ole este

Yrityksen ikä ei aina kerro siitä, etteikö kasvu olisi tavoitteena. Yli 60 vuotta sitten perustettu Levypyörä Oy on muuttuvien ihmisten ja maailman luomien haasteiden edessä.

- Levypyörä Oy:n johto on uusiutunut ja ensimmäisten tehtävien joukossa on liiketoimintasuunnitelman tekeminen. Strategia tulee keskittymään yrityksen kannattavaan kasvuun, kertoo Ojansuu.

Kasvua tavoitteleva Levypyörä Oy lähti mukaan Kasvu Open:iin, jotta he saisivat lisää oppia asioihin. Tärkeää oli myös saada rohkeutta tehdä muutoksia, joihin nyt on uskallettu lähteä. Rohkeuden myötä myös kannattava kasvu on ollut mahdollista.

- Myynnin kasvu on tällä hetkellä noin 15 % ja jatkossa haemme samalla tasolla olevaa kasvulukua vuosittain, taustoittaa Ojansuu.

Haluatko sinäkin lisävoimaa yrityksesi kasvuun? Kasvu Open Karnevaali järjestetään Jyväskylässä 25.–26.10. Voit hakea myös ensi vuoden kasvupoluille mukaan, ja olla ensi vuoden kasvumenestyjä.

Varman tuoreimmat tapahtumat löydät osoitteesta: varma.fi/tapahtumat.

Teksti: Rosamari Rissanen
Kuva: Levypyörä Oy arkisto

Voisit olla kiinnostunut myös näistä