Markku Kilpeläinen suuntasi sohvan sijaan yrittäjän uralle

Koko elämä on helposti tienhaarassa, kun terveys pettää eikä paluu tuttuun ammattiin enää onnistu. Markku Kilpeläisen työura vaihtui onnistuneesti yrittäjyyteen Varman asiantuntijoiden, elinkeinotuen ja työkokeilujen avulla.

Kuopiolainen Markku Kilpeläinen työskenteli kahdeksan vuotta liikunnanohjaajana kylpylässä, mutta alkoi saada alati pahenevia oireita siellä käytetyistä kemikaaleista. Lopulta edessä oli uranvaihto.

– Yrittäjyys oli aika selvä vaihtoehto, sillä tämän alan työpaikat ovat täällä Kuopion seudulla vähissä. Lisäksi olin tehnyt personal trainerin hommia sivutoimisesti jo vuosia, joten minulla oli jo tuntumaa yrittäjyyteen, Kilpeläinen kertoo.

Lopullisen uranvaihdon hän toteutti kesällä 2016. Silloin hän alkoi määrätietoisesti panostaa myyntiin, markkinointiin, yhteistyökumppanien hankkimiseen ja yrityksen suunnitelmalliseen kehittämiseen. Tavoitteena oli saada työkalenteri mahdollisimman täyteen heti ensimmäisenä syksynä.

– Aika hyvin siinä myös onnistuin. Homma on lähtenyt todella hyvin liikkeelle, mies myhäilee.

Työkokeilussa ja kuntoutuksessa rohkeasta ja avoimesta asenteesta on apua, painottaa Markku Kilpeläinen.

Varmalta tukea lisäkoulutukseen

Kilpeläisen selkänojana olivat ensimmäisinä kuukausina paitsi oma monipuolinen ammattitausta myös Varman elinkeinotuki, yrittäjän työkokeilu ja työhönvalmennus sekä kuntoutusraha. Talvella 2018 hän valmistui myös ravintovalmentajaksi.

– Asiakkaat kysyvät yhä enemmän ravitsemukseen liittyvistä asioista, joten tämän alan osaaminen tulee tarpeeseen. Oli iloinen yllätys, että Varmalta oli saatavissa tukea myös lisäkoulutukseen, Kilpeläinen kiittelee.

Kilpeläinen painottaa, että työkokeiluun ja kuntoutukseen kannattaa lähteä mukaan rohkealla ja avoimella asenteella. Se avaa silmiä uusille urapoluille – joillekin aina yrittäjäksi asti.

– Itse olen aika monta kertaa jälkikäteen miettinyt, miksi en vaihtanut uraa jo aiemmin. Sen sijaan roikuin töissä kipeänä ja puolikuntoisena.

Lue lisää Varman kuntoutussivuilta

Markku Kilpeläinen

  • 34-vuotias.
  • Asuu Kuopiossa.
  • Monipuolinen liikunta-alan ammattilainen.
  • Kylpylän liikunnanohjaajasta yrittäjäksi.
  • Yritys: Personal Trainer Markku Kilpeläinen.
  • Oma neuvo uranvaihtajalle: Tartu rohkeasti mahdollisuuteen, sillä sinulla on vain voitettavaa!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä