Yhteisöllisyys ylläpitää työkykyä

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelee noin 4000 työntekijää. Suomen suurin työpaikka vetää väkeä eri puolilta Suomea, joten työkyvyn ylläpitämistä on lähestytty yhteisöllisyyden kautta. Valmet Automotive on lanseerannut Sankarikummi-toiminnan, jonka avulla työntekijöille tarjotaan tilaisuus keskinäiseen harrastamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

– Uusikaupunki on pieni kaupunki, jossa on suuri autotehdas. Siltä pohjalta lähdimme miettimään, kuinka työntekijöiden yhteisöllisyyttä voidaan kehittää. Kaupungin ohella myös työnantajan on tarjottava tähän sopivia mahdollisuuksia, sanoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Valmet Automotiven työntekijöille on avattu oma harrastetalo sekä yhteinen Facebook-ryhmä. Nostalginen tuulahdus takavuosien työpaikkojen puulaakijalkapallosta ja harrastuskerhoista on toimiva tapa kasvun johtamisessa ja henkilöstön sitouttamisessa.

– Työkykyjohtamista ei korosteta erikseen Valmet Automotiven rekrytointiprosessissa. Toki hakijoiden profiilien perusteella mietitään, ketkä henkilöt pystyvät ottamaan vastaan siihen liittyviä rooleja. Uudet esimiehet ovat työkykyjohtamisen keskiössä, joten heille tarjotaan mahdollisuus keskinäiseen valmennukseen, sparraukseen ja oppimiseen, kertoo Salo.

Varman asiakastapahtumassa henkilöstöjohtaja Salo puhui liiketoiminnan kasvun johtamisesta ja henkilöstön työkyvystä. Mukana puhumassa myös Varman Tero Virtanen sekä Marjo Heikkinen. Katso video:

Varmasti parempi huominen

  • Maaliskuussa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä Varman asiakastapahtumassa pureuduttiin digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä liiketoimintalähtöiseen ja ennakoivaan työkykyjohtamiseen.
  • Tilaisuus tarjosi puheenvuoroja sekä Facebook Live -haastatteluja Varman asiantuntijoilta sekä ympäristöpalveluja tarjoavan Deleten, henkilöstöpalveluihin erikoistuneen StaffPointin ja autonvalmistaja Valmet Automotiven edustajilta.

Tutustu Varman asiakastapahtumiin.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä