Finlaysonin alueen valoisat ja avarat toimitilat ihastuttavat

Kasvava ohjelmistoyritys Intopalo Digital etsi käytännöllisiä ja muunneltavia toimitiloja Tampereelta. Kun yrityksen päättäjät ensimmäistä kertaa astuivat Finlaysonin alueen toimitiloihin palaset alkoivat loksahtaa kohdalleen.

Ohjelmistotalo Intopalo Digital on erikoistunut ohjelmistoalustojen rakentamiseen, datahallintaan ja -analytiikkaan sekä teollisuuden tietoturvalliseen digitalisaatioon. Yrityksen vanhat toimitilat sijaitsivat Tampereella Hervannassa. Kun ne jäivät pieneksi, yritys lähti kartoittamaan uusia riittävän isoja tiloja niin Hervannasta kuin keskusta-alueeltakin.

Finlaysonin tilat vaativat jonkin verran muutoksia pohjaratkaisuun ja sisäilmeen uudistamista, mutta potentiaalin huomasi heti. Toimitiloissa oli juuri se tunnelma, jota oltiin etsimässäkin ja lisänä mahtavat näkymät Tammerkosken kuohuihin.

– Lähtökohtanamme oli löytää käytännölliset, houkuttelevat ja viihtyisät tilat. Tarvitsemme arjessamme monenlaisia työtiloja, joten tilojen muuntautuminen juuri meille sopivaksi oli myös tärkeä kriteeri. Finlaysonin alueen tilat nähtyämme tiesimme nopeasti, että tässä on paljon potentiaalia ja monet toiveemme saadaan täytettyä, ohjelmistoarkkitehti Ari Vakkuri kertoo.

TR53 -rakennuksen 3. ja 4. kerroksen yhteensä lähes 1 400 m2:n tiloihin suunniteltiin tulevan vuokralaisen ja Finlaysonin alueen toimitilat omistavan työeläkeyhtiö Varman tiiviillä yhteistyöllä mittava saneeraus. Tiloihin etsittiin erityisesti ratkaisuja, joilla saatiin lisää valoisuutta ja avaruutta sekä sisustukseen mukaan Intopalo Digitalin brändi-ilmettä.

Uudet tilat hahmottuivat vr-mallinnuksella

Tilamuutoksen pääsuunnittelijana toimi BST-Arkkitehdit, jonka toimisto on myös sijainnut pitkään Finlaysonin alueella.

– Hyödynsimme muutostöiden suunnittelunohjauksessa arkkitehtitoimiston tilasta luomaa kolmiulotteista virtuaalimallia, joka mahdollistaa tilamuutosten havainnollistamisen ja suunnitteluratkaisujen toimivuuden testaamisen. Vastaavaa suunnittelutekniikkaa olemme käyttäneet isoimmissa viimeaikaisissa vuokratilamuutoksissamme, kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki Varmasta kertoo.

Talous_Finlayson_01_feed.jpg

– Pelkkien pohjapiirustusten perusteella oli todella vaikea hahmottaa kokonaisuutta ja niiden perusteella tila vaikutti jopa hieman ahtaalta.  VR-mallinnuksen avulla oli helppo suunnitella, miten erilaiset työtilat, tiimihuoneet ja neuvottelutilat asettuvat kahteen eri kerrokseen, vastaava ohjelmistokehittäjä Valtteri Luoma selventää.

VR-mallinnusta esiteltiin myös yrityksen työntekijöille, ja hekin saivat kertoa ideansa tilojen suunnitteluun. Erilaisille työtiloille löytyi suunnittelun myötä omat paikat ja myös maisemaa saatiin hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla, kun avoimiin tiloihin valittiin lasiseinät jakamaan tilaa.

Työntekijät kotiutuivat toimitiloihin nopeasti

Intopalo Digital muutti 4. kerrokseen lokakuussa ja viimeiset muuttokuormat 3. kerrokseen tuotiin tammikuun lopulla. Uusista tiloista on tullut positiivista palautetta niin työntekijöiltä kuin asiakkailta.

– Asiakkaat ja työntekijät ovat olleet hyvin vaikuttuneita avarista ja valoisista tiloista. Toimistomme kokonaistunnelma ja kauniit näkymät suurista ikkunoista ovat keränneet paljon kiitosta. Pystymme tarjoamaan pienempiä työhuoneita hiljaisuutta ja keskittymistä vaativiin töihin ja suurempia avotiloja yhteisöllisempään työskentelyyn. Työntekijämme ovat olleet erittäin tyytyväisiä siihen, että kaikkien tarpeet on pystytty huomioimaan näin onnistuneesti, Ari Vakkuri toteaa.

Uusien toimitilojen etsiminen ja suunnittelu oli pitkä prosessi, mutta Intopalo Digital arvosti, että mukana oli alan ammattilaiset. Kiitosta saa myös mutkaton yhteistyö Varman kanssa.

– Varman asiakaspalvelu oli erinomaista heti ensimmäisestä tilojen esittelystä lähtien. Pienetkin yksityiskohdat huomioitiin suunnittelussa ja saimme projektin aikana hyviä vinkkejä käytännön asioihin liittyen, Vakkuri summaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä