Terveydenhuollon palveluita komeissa maisemissa Finlaysonin alueella

Finlaysonin alue on Tampereen keskustassa sijaitseva historiallinen tehdasalue, josta on muodostunut nykyaikainen yli 100 yrityksen työpaikkakeskittymä ja vapaa-ajan keskus. Yksi Finlaysonin alueen ja sen omistavan työeläkeyhtiö Varman suurimmista vuokralaisista on terveydenhuoltopalveluita tuottava Mehiläinen. Se on toiminut alueella vuodesta 2005.

Finlaysonin toimipiste on Mehiläisen suurin ja palveluiltaan monipuolisin terveysasema Pirkanmaalla. Vuosia Varman kanssa kestäneen yhteistyön pohjalta haaveissa on laajentaa Mehiläisen toimintaa alueella entisestään kasvavan kaupungin ja kehittyvän vanhan tehdasalueen kanssa.

Miljööllä on monenlaista arvoa

Finlaysonin historiallisesta alueesta on muodostunut nykyaikainen yli 100 yrityksen työpaikkakeskittymä ja vapaa-ajan keskus. Finlaysonin tehdasrakennukset ovat iso osa Tampereen kaupungin identiteettiä ja vetovoimaa. Tehtaan porteista ja Tammerkosken patosillalta on vuosien saatossa otettu tuhansia valokuvia muistoiksi komeista auringon värjäämistä punatiilistä. Rajala näkee, että miljööllä suuri merkitys myös uusien ammattilaisten rekrytoinneissa.

– Tällaista ympäristöä työskennellä ei löydy käytännössä mistään muualta ja sillä on iso merkitys. Myös terveydenhoitoalalla ihmiset ovat nykyään yhä tietoisempia siitä, millaisessa ympäristössä haluavat työskennellä ja millaisten yhteyksien päässä työpaikka sijaitsee. Sanomattakin on selvää, että Finlaysonin alueen kohdalla nämä asiat ovat kunnossa, Rajala toteaa.

Tampereen kaupungin kehittyessä lisääntyy väkimäärä myös keskustan läntisessä osassa. Tämä on Rajalan mukaan Finlaysonin alueen ja Varman näkökulmasta positiivinen asia.

– Kaupungin keskustan kasvu tuo tänne paljon lisää ihmisiä. Kun välimatkat ovat pienet, lisääntyy Finlaysonilla vierailevien määrä varmasti. Uskon, että Finlaysonin alueen rooli tässä kaupungissa kasvaa kun suuret työmaat valmistuvat.

Taidenäyttely ja lasten tapahtuma

Mehiläinen on Finlaysonin alueen yksi näkyvimmistä toimijoista, joka osallistuu myös aktiivisesti Finlaysonin juhlavuoden ohjelmaan ja tapahtumiin. Mehiläisen tiloista löytyy kattavasti esimerkiksi erilaista taidetta.

– FAA:n (Finlayson Art Area) taidetta on ollut tiloissamme esillä jo muutaman vuoden ajan. Tämä nostaa hienosti esiin eri taiteilijoita ja heidän töitään samalla, kun ne tekevät tiloistamme entistä uniikimmat ja viihtyisämmät, kertoo Mehiläisen yksikönjohtaja Juuso Rajala.

Alueella toimivien yritysten välillä vallitsee vahva yhteistyön kulttuuri.

– Yhteistyöhön kannustetaan Varman toimesta, joka on myös tekemisessä mukana. Esimerkiksi viime vuonna olimme yksi pääyhteistyökumppaneista FAA:n Taide&Kirja -tapahtumassa, jossa vastasimme Lasten lauantaina pienimpien viihtyvyydestä Väinö Linnan aukiolla. Mukana olivat myös Muumipeikko ja Pikku Myy, Rajala kertoo.

Kasvua Finlaysonin alueella

Mehiläisen tulevaisuuden suunnitelmat alueella ovat selkeät.

– Sijainti sekä mahdollisuudet monipuolistaa palveluita Finlaysonin alueella ovat olleet meille tärkeitä asioita ja sitä ne ovat myös tulevaisuudessa. Kun näin moni asia on kunnossa, Mehiläisen tulevaisuus näyttää Finlaysonilla erinomaiselta. Todennäköisesti tarvitsemme pian lisää tilaa palveluidemme kasvaessa, Rajala maalailee tulevaisuutta.

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä