Kumppanuudessa on voimaa – Fokus Median rahoituspaketti räätälöitiin Varman ja sen kumppaneiden yhteistyöllä

- Uusi rahoituspaketti antaa meille selkänojaa ja turvaa vaikeassa markkinatilanteessa. Sen avulla voimme kehittää yhtiötä, sanoo Fokus Media Finlandin toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen. Fokus Media toimii monipuolisesti media-alalla.
Keskustelut Varman kanssa auttoivat Fokus Mediaa hahmottamaan parhaimmat ratkaisuvaihtoehdot yhtiön kehittämiseen. Keskusteluista käynnistyivät myös neuvottelut Varman kumppanin Nordean kanssa, ja lopulta Fokus Medialle rakennettiin uusi kattavampi rahoituspaketti. Samalla yhteistyö Varman kanssa laajeni.

Monipuolisesti media-alalla toimiva Fokus Media Finland Oy oli jo muuttanut Varman omistamiin toimistotiloihin Helsingin Arabianrannassa, kun puheeksi tulivat myös rahoitusratkaisut sekä eläketurvaan ja henkilöstön työkykyyn liittyvät asiat.

– Vaikeana koronavuonna 2020 saimme yhteistyössä Varman ja Nordean kanssa rakennettua Fokus Medialle uuden kattavan rahoituspaketin, Fokus Median toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen kertoo.

Fokus Media kustantaa aikakaus- ja asiakaslehtiä sekä tuottaa sisältöjä asiakasyritystensä viestintäkanaviin. Koronakriisi on tuntunut myös media-alalla ja sisältömarkkinoinnissa. Lisäksi yhtiöllä on liiketoiminnan kehitystavoitteita. Uudelta rahoituspaketilta tarvittiin niin joustoa kuin kokonaisvaltaisuuttakin.

– Varman edustajien kanssa kartoitimme meille hyvät ratkaisuvaihtoehdot ja niiden pohjalta aloitimme neuvottelut myös Nordean kanssa. Neuvottelut etenivät hyvin, koska meillä oli selkeät tarpeet, joihin haimme ratkaisuja. Nordea tuntee hyvin yrityksemme ja toimialamme, Saastamoinen toteaa.

Joustavuutta ja tuntuvia säästöjä

Neuvottelujen tuloksena Fokus Media syvensi yhteistyötään Nordean kanssa. Usean rahoituskumppanin sijasta yhtiöllä on nyt yksi päärahoituskumppani eli Nordea sekä kattava ja joustavuutta tuova rahoituspaketti.

– Uusi rahoituspaketti antaa meille selkänojaa ja turvaa vaikeassa markkinatilanteessa. Sen avulla voimme kehittää yhtiötä. Nyt lainanhoitomme ja kassanhallintamme on helpompaa. Rahoituskulut laskivat useita kymmeniä prosentteja vuonna 2020, Saastamoinen sanoo.

Varman asiakkuuspäällikkö Lasse Lindholm on tyytyväinen, että asiakasyritykselle saatiin juuri tarpeen mukaan räätälöidyt rahoitusratkaisut.

Hyvä jatkuva keskusteluyhteys

Mikko Saastamoisella oli hyviä kokemuksia Varmasta jo edellisestä yhtiöstä, jossa hän oli toimitusjohtajana. Varmasta tuli viime vuonna myös Fokus Median eläkevakuuttamisen kumppani.

Lasse Lindholm muistuttaa, että Varmasta yritys saa vahvan eläkeasiantuntemuksen ohella paljon muutakin tietoa ja palvelua. Asiakkaiden kanssa on toimivat keskusteluyhteydet. Tärkeintä on, että asiakkaan toiminta sujuu mahdollisimman helposti.

Varman kautta Fokus Media saa jatkuvasti asiantuntija- ja koulutusapua, kuten esimiehille suunnattuja kursseja. Fokus Media tekee vuosittain myös henkilöstön työkykytutkimuksen Varman työkaluilla: näin yhtiölle kertyy vertailukelpoista tietoa usealta vuodelta.

– Yhteistyö jatkuu, ja meillä on jatkuva keskusteluyhteys Varman kanssa. Keskustelemme varmalaisten kanssa laaja-alaisesti ja tiiviisti taloudesta ja eri vaihtoehdoista, Saastamoinen kiittelee.

Seuraavaksi Fokus Media hakee vaihtoehtoja muihin vakuutuksiinsa yhteistyössä Varman ja sen kumppaneiden kanssa.

Yrityksen liiketoimintaa tukevat palvelut kattavasti ja vaivattomasti

Työeläkeyhtiö Varma, finanssikonserni Nordea, vahinkovakuutusyhtiö If ja finanssiyhtiö Mandatum Life tarjoavat yritysasiakkailleen kattavan valikoiman liiketoimintaa tukevia palveluita. Kumppaneiden yhteistyö on nyt entistä tiiviimpää. Varman asiakas saa vaivattomasti ja nopeasti myös Varman kumppaneiden palvelut käyttöönsä.

Yhteistyössä asiakkaan kanssa käydään läpi yrityksen liiketoiminnan tarpeet ja niiden muutokset sekä etsitään kulloinkin tarvittavat ratkaisut. Yhteistyökumppaneiden asiantuntijat kartoittavat laajan joukon liiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä.

– Asiakkaan tilanteeseen tutustutaan kokonaisvaltaisesti. Tarjoamme sopivimmat ratkaisut koko yhteistyöverkoston palveluvalikoimasta, tiivistää Varman suurasiakkuuksista vastaava Iiro Korander.

Yrityksen ei tarvitse käydä keskusteluja alusta pitäen jokaisen palveluntarjoajan kanssa erikseen. Yritys säästää aikaa ja vaivaa.

Avainasioita tässä yritysten kokonaisvaltaisessa palvelemisessa ovat jatkuva tiivis keskusteluyhteys asiakkaan ja palveluntarjoajien välillä, hyvä asiakastuntemus, monipuolinen liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen sekä nopea ja joustava reagointi.

Neljä suurta finanssialan toimijaa tarjoavat laajan palveluvalikoiman rahoituksesta ja säästämisestä eläketurvaan, työkykyjohtamiseen ja vahinkovakuuttamiseen. Asiakkaalla on käytössään yhteistyökumppaneiden monipuolinen ja syvällinen asiantuntemus.

Monipuolinen tilanteen tarkastelu ja kokonaisvaltaiset ratkaisut tukevat pienen tai keskisuuren yrityksen liiketoimintaa esimerkiksi laajentumisvaiheessa, rahoitusjärjestelyissä tai henkilöstön työkyvyn tukemisessa ja esimiestyön kehittämisessä.

Siirry Nordean verkkosivuille

Siirry If:n verkkosivuille

Siirry Mandatum Life:n verkkosivuille

Voisit olla kiinnostunut myös näistä