Paras asiakastyytyväisyys perustuu kapinalle

Varma tulevaisuus -podcastin kolmannessa ja viimeisessä jaksossa pohditaan, miten luodaan unelmien työpaikka, tyytyväiset asiakkaat ja voimakkaasti kasvava liiketoiminta. Moderneihin pilvipalveluihin erikoistuneen Cloud2:n toimitusjohtaja ja perustaja Henri Grönlund kertoo ajatuksiaan yrityskulttuurista, arvopohjasta ja yhdessä tekemisestä.

Mistä on menestyksekäs yrityskulttuuri tehty? Ja miten luoda rajoja, kun työn imu vie mukanaan? Muun muassa näitä asioita pohditaan Varma tulevaisuus -podcastin kolmannessa jaksossa, jossa Cloud2:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista Henri Grönlund avaa yrityksen kulttuuria ja arvopohjaa. Podcast-sarjassa pureudutaan Maaret Kallion johdolla yrittäjyyteen, työhön ja elämänmakuisiin tarinoihin yrittäjyyden polulta.

Kaikki sai alkunsa kapinasta

Cloud2:n perustajat tapasivat toisensa edellisessä työpaikassa. Kun työkaverusten polut erkanivat, virisi ajatus yhteisestä yrityksestä. Grönlundin mukaan he huomasivat, että monissa it-palveluita tarjoavissa yrityksissä työntekijät ja asiakkaat voivat yllättävän huonosti: vaikka yrityksissä tehtiin tulosta ja asiakkuudet kasvoivat, jokin palo puuttui tekemisestä.

– Oikeastaan se puuttui myös meiltä itseltämme, Grönlund lisää.

Grönlundin mukaan tyytymättömyys on yleistä koko toimialalla. Kun kilpailu kiristyy ja kansainväliset toimijat tulevat Suomen markkinoille, paikalliset toimijat ovat jo lähtökohtaisesti altavastaajina.

– Halusimme saada aikaan tähän muutoksen ja kapinoida vastaan, Grönlund kertoo.

Yrityskulttuuria ja arvopohjaa kehitetään yhdessä

Kun Cloud2 perustettiin vuonna 2017, perustajien tavoitteena oli rakentaa itselleen unelmien työpaikka, joka rakentuu keskinäiselle arvostamiselle, luottamukselle ja toisten vahvuuksien kunnioitukselle. Hyvin pian yritykseen palkattiin lisää työntekijöitä, mutta samat rakennuspalikat olivat yhä pohjalla.

– Me puhumme asiat suoraan, vaikka ne olisivat ikäviäkin asioita.

Grönlund ja muut perustajat johtivat esimerkin kautta. Kaikki tekivät paljon töitä ja näyttivät, että he haluavat kehittyä, kasvaa ja unelmoida. Reilussa kolmessa vuodessa Cloud2 on kasvanut jo lähes 50 työntekijää yritykseksi. Yrityksen ja henkilöstön kasvaessa esimerkillä johtaminen ei enää onnistunut, sillä perustajat eivät enää olleet arkisessa toiminnassa mukana yhtä paljon kuin ennen. Yrityskulttuuria ja arvopohjaa alettiin todella miettiä: mitä me oikeasti olemme ja haluamme olla, ja mikä erottaa meidät cloudilaiset muista?

Kuuntele, miten Cloud2:lla koko henkilöstö valjastettiin yrityskulttuurin ja arvopohjan määrittelyyn. Miten yrityksessä ratkotaan haasteita ja kehitetään yrityskulttuuria yhdessä niin, että syntyy suuria onnistumisia ja unelmien työpaikka monelle?

Kuuntele kolmas Varma tulevaisuus -podcastin jakso

Varma tulevaisuus -podcast

Kolmiosaisessa Varma tulevaisuus -podcastissa pureudutaan psykoterapeutti Maaret Kallion johdolla yrittäjyyteen, työhön ja elämänmakuisiin tarinoihin yrittäjyyden polulta. Korona-ajan jälkeen moni kaipaa työelämään vakautta, innostumista sekä kestäviä tapoja ylläpitää työkykyä.​

Miten sytyttää palo yritystoimintaan, jos se uhkaa hiipua? IT-alalla suomalaiset yritykset ovat usein altavastaajina, kun kansanväliset toimijat valtaavat markkinaa. Miten vahvistaa omaa asemaa varsin kilpaillulla alalla? Pilvipalveluihin erikoistuneen Cloud2:n toimitusjohtaja ja perustaja Henri Grönlund kertoo psykoterapeutti Maaret Kalliolle ajatuksiaan yrityskulttuurista, arvopohjasta ja yhdessä tekemisestä – sekä siitä, miten asiakkaat voitetaan.

Kuuntele Varma tulevaisuus -podcastin kolmas jakso

Voisit olla kiinnostunut myös näistä