Vuokralaistarina | Sopivan pienesti vuokrayksiössä

Instagramista @kaksinyksiossa -tilin takaa tutut Jori ja Nonnis viihtyvät Varman vuokralaisina
Helsinkiläiset Nonnis ja Jori asuvat kaksin jo kolmannessa yhteisessä yksiössä. Varman vuokratalo tarjoaa heille viihtyisän kodin lisäksi joustavan vuokra-ajan ja lukuisia yhteisiä tiloja.

“Tiskikone!” vastaavat Nonnis ja Jori yhteen ääneen. Se ratkaisi muuton helsinkiläisparin nykyiseen 36-neliöiseen Varman vuokrakotiin Helsingin kantakaupungissa.  
 
“Etsimme vuokra-asuntoa vanhalta asuinalueeltamme ja kävimme jopa näytössä asunnossa, jonka pohjakuvassa oli paikka astianpesukoneelle. Näytössä tajusimme, että konetta asunnossa ei kuitenkaan ollut. Pohdimme silloin, että emme halua ostaa astianpesukonetta vuokra-asuntoon, mutta emme myöskään halunneet palata käsin tiskaamiseen”, Nonnis kertoo. 
 
Pariskunta lisäsi asuntohakuun hakusanaksi astianpesukoneen ja laajensi hakua myös lähikaupunginosiin. 
 
“Lähdimme siis etsimään asuntoa, jossa on astianpesukone, ja vasta sen jälkeen katsoimme asunnosta muita asioita. Sitten tuli tämä talo vastaan”, Jori lisää. 

Kaksin jo kolmannessa yksiössä

Asunto on jo pariskunnan kolmas yhteinen koti – ja kolmas yhteinen yksiö. Kaksin yksiössä -tiliä Instagramissa pitävä pariskunta asuu tarkoituksella tiiviisti.  
 
“Haluamme elää ilman autoa kantakaupungin palveluiden ja yhteyksien äärellä. Se tarkoittaa sitä, että kyse on melko kalliista alueista, emmekä halua käyttää asumiskuluihin liikaa rahaa. Pienesti asuminen on myös ekologisempaa, kun esimerkiksi sähköä kuluu vähemmän, eikä tule ostettua tavaraa täyttämään tyhjiä neliöitä”, Nonnis listaa. 
 
Nonniksen ja Jorin edellinen koti oli omistusasunto. Myös seuraavan kodin osto on suunnitteilla, joten Varman vuokra-asunto on välietappi ennen uuden kodin löytymistä. 
 
“Ei meillä ole mikään kiire, koska olemme viihtyneet tässä niin mukavasti”, Nonnis sanoo. 

Joustavuutta ja paljon ikkunoita

 Vanhaan kiinteistöön rakennettu moderni ja kaunis pikkuasunto oli molempien makuun ja tuntui heti kodilta. Nonnis ihastui asunnon useisiin ikkunoihin ja toimivaan pohjaan, josta vanhat tavarat, kalusteet ja viherkasvit löysivät hyvin paikkansa. 
 
“Arvostin sitä, että vanha talo on äskettäin remontoitu ja modernisoitu hyvällä maulla. Se yhdistelmä oli todella houkutteleva. Asunto on toimiva, siisti ja täällä on mukava olla”, Jori lisää. 
 
Myös asuinalue miellytti: vaikka he asuvat keskustan tuntumassa, kotikatu on rauhallinen, meren ääreen on lyhyt matka ja palveluihin ja harrastuksiin pääsee helposti.  
 
Yksi tärkeä asia, joka vaikutti myös vuokrauspäätökseen, oli kuukauden irtisanomisaika.  
 
“Se antoi meille joustavuutta, koska emme tienneet, löytyykö uusi omistusasunto heti seuraavan kuukauden aikana vai joskus vuoden kuluttua”, Jori kertoo.   

1 h + yhteiset tilat

Rauhallinen taloyhtiö tarjoaa paitsi pariskunnan tarpeisiin sopivan kodin, myös paljon yhteisiä tiloja, kuten saunan, varastotilat, pyörävaraston, pyykkituvan kuivaushuoneineen sekä kerhohuoneen. Onpa taloyhtiöllä myös yhteinen pyörä, jota asukkaat voivat halutessaan lainata. 
 
Nonniksella ja Jorilla ei ole asunnossaan pyykkikonetta, joten vuokran hintaan kuuluva pyykkitupa on viikoittaisessa käytössä.  
 
“Meillä oli alustavasti ajatus hankkia oma pyykkikone. Pyykkitupa kuitenkin osoittautui niin käteväksi, että olemme käyttäneet sitä”, Jori kertoo. 
 
Kerhohuonetta he ovat taas käyttäneet etätyöskentelyyn, kun molemmilla on ollut samaan aikaan palavereita. Pyykkivuoron ja kerhohuoneen voi varata kätevästi sovelluksen kautta. Taloyhtiö on savuton ja myös lemmikit on sallittu. 
 
“Vaikka meillä itsellämme ei lemmikkejä olekaan, saamme paljon iloa siitä, että pääsemme moikkaamaan koiranaapureitamme käytävillä tai hississä”, Jori sanoo. 

Varma kunnosti hylättyjä pyöriä yhteiskäyttöpyöriksi vuokralaisilleen: lue lisää

Ison vuokranantajan etuja

Vaikka Nonnikselle ja Jorille tämänhetkinen vuokrakoti on väliaikainen ratkaisu, molemmat ovat asuneet aiemmin pitkään vuokralla. Jos sopivaa omistusasuntoa ei heti löydy, he voisivat asua pidempäänkin nykyisessä vuokra-asunnossa.  
 
Vuokralle muuttaminen on turvallinen tapa kokeilla uutta asuinaluetta ja päästä asumaan sellaiseen osoitteeseen, mistä ei välttämättä olisi varaa ostaa asuntoa. Vuokra-asumisen eduiksi Nonnis ja Jori listaavat myös joustavuuden, hyvän palvelun ja huolettomuuden.  
 
“Vuokra-asunnossa vuokranantaja tai huoltoyhtiö hoitaa monia sellaisia asioita, jotka omistaessa ovat yleensä omalla vastuulla”, Jori sanoo. 
 
Kun vuokranantaja on yksityishenkilön sijaan isompi toimija, palvelut ovat helposti saatavilla, ja talon sisäiset varaukset sujuvat kätevästi mobiilisovelluksen kautta. Myös sillä on merkitystä, että Varma on vastuullinen yhteiskunnallinen toimija. 
 
“Voimme kartuttaa vuokrarahoillamme yhteistä hyvää ja suomalaista eläkejärjestelmää.” 

Vuokra-asuminen asettaa korkeat odotukset omistusasunnolle

Kun seuraava omistusasunto jossain vaiheessa löytyy, Nonniksella ja Jorilla on edelleen tarkoitus asua pienesti. Neliöitä tärkeämpää on hyvä pohjaratkaisu. 
 
“Toiveissa on kuitenkin väliovi, joka on joku muu kuin kylpyhuoneen ovi”, Jori nauraa. 
 
Jo muutaman kuukauden kokemus Varman vuokrakodista on vaikuttanut ajatuksiin tulevaisuudesta. 
 
“Tämä koti asettaa korkeat odotukset myös omistusasunnolle”, Nonnis summaa. 

Varman vuokra-asuntoja löytyy Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Lahdesta, Oulusta, Jyväskylästä ja Järvenpäästä. Asuntojen vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa Colliers Asunnot. Kaikki vapaat vuokrakotimme löydät osoitteesta: colliersasunnot.com/varma 

Lue myös

Kiinnostavatko Varman vuokrakodit?

Varma omistaa noin 4 200 vuokrakotia ympäri Suomea, ja uusia rakentuu jatkuvasti lisää. Suurin osa asunnoistamme sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla, mutta myös Jyväskylässä, Turussa, Järvenpäässä, Lahdessa ja Oulussa voit vuokrata uuden kotisi meiltä. Vuoden 2022 aikana uusia vuokrakohteita valmistuu Keravalle, Vantaalle, Tampereelle ja Espooseen.

Varman omistamat vuokrakodit välittää ja vuokraa Colliers Asunnot - olethan asunnontarpeestasi suoraan yhteydessä heihin!

Vapaat vuokrakotimme löydät osoitteesta: colliersasunnot.com/varma

Vastuullinen vuokranantajasi

Vastuullisena kiinteistönomistajana Varma huolehtii asuintalojensa energiatehokkuudesta mm. tekemällä ekologisempia sähkösopimuksia, lisäämällä aurinkoenergian ja maalämmön käyttöä sekä hyödyntämällä kiertotalousperiaatteita uudisrakentamisessa. 

Pidämme kiinteistöistämme hyvää huolta, jotta sinä voisit asua niissä huolettomasti ja turvallisesti. Rakentamalla uutta ja sijoittamalla vastuullisesti turvaamme tulevaisuuden eläkkeitä Suomessa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä