Lisää kohtaamisia hybridiarkeen - Varmalaisten Toimistopäivä tuo porukan yhteen

Varmassa lanseerattiin koronan hellittäessä Toimistopäivien konsepti. Päivien kehittäminen lähti kysymyksestä, miten edistäisimme yhteisöllisyyttä ja toisimme arkeen kohtaamisia silloin, kun olemme toimistolla. Kerran kuussa järjestettävinä Toimistopäivinä iso joukko varmalaisia kokoontuu toimistolle yhteisen työnteon ja ohjelman pariin.

Varmalaiset ovat tottuneita työskentelemään etänä. Etätöitä on voinut tehdä jo ennen koronaa, eikä toimistolla käyntiin ole asetettu pakkoa. Sen sijaan tiimit ja toiminnot määrittelevät käytännöt, jotka toimivat heille parhaiten. Pitkä koronasta johtuva etätyösuositus kuitenkin kasvatti kaipuuta toisten näkemiseen muutenkin kuin tietokoneen ruudulta, ja tähän vastaamaan kehitimme Toimistopäivät.

Idea on yksinkertainen: Toimistopäivinä Salmisaaren tiloihimme on järjestetty työn ohelle yhteistä, koko henkilöstölle suunnattua ohjelmaa houkuttelemaan toimistolle saapumista. Järjestämme päiviä kerran kuussa, ja osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Iloksemme olemme huomanneet, että päivät ovat osoittautuneet suosituiksi ja paikalle saapuu usein lähemmäs 200 varmalaista nauttimaan kuhinasta ja keskusteluista.

- Kokemukset ja palaute Toimistopäivistä ovat olleet positiivisia ja kannustavia. On ollut hienoa huomata, kuinka henkilöstö on ottanut päivät omakseen, ja olemme myös saaneet ideoita eri puolilta taloa päivien toteutukseen. Toimistopäivämme ovat edistäneet sitä, että kun saavumme paikan päälle työskentelemään, kohtaamme toisiamme myös oman kokousputken ulkopuolelta, kommentoi Varman HR-päällikkö Eeva Reponen.

Toimistopäivinä paikan päälle kokoontuu iso joukko varmalaisia.

Pride-teemaisessa päivässä pohdimme tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Joustavuus ja hybridityön malli ovat varmalaisten keskuudessa pidettyjä, ja ne koetaan rekrytoinneissakin valttikortteina. Varmassa pohditaan aktiivisesti, miten myös pääsääntöisesti etänä työskentelevät ihmiset oppisivat tuntemaan muita toimintoja ja tiimejä kuin missä itse työskentelevät.

- Toimistopäivät on koettu hyvinä mahdollisuuksina tutustua toisaalta omiin kollegoihin syvällisemmin mutta myös varmalaisiin eri yksiköistä. Ihmisten tuntemisen lisäksi Toimistopäivät on hyvä tilaisuus oppia tuntemaan organisaation toimintaa muutenkin. Päivien ohjelmassa on usein toimintojen itse suunnittelemia katsauksia työpöydällään olevista ajankohtaisista aiheista iltapäiväkahvien ohella seurattavaksi. Tämä lisää oppia ja ymmärrystä, millaista työ eri asiantuntijoilla oikeasti on, Reponen kertoo.

Päivien toteutuksessa mielikuvitus on rajana. Usein ohjelma, joka on suunniteltu ajankohtaisten teemojen ja työkulttuurin ympärille, saa suuren osallistujakunnan.

- Toimintojen ajankohtaiskatsauksien lisäksi Toimistopäivissämme on ollut esimerkiksi toimitusjohtajan vetämää strategiateemaista aamupalaa, työelämän monimuotoisuusluentoa ja työpajaa palautekulttuurista. Usein myös hyvä ruoka on tärkeä tekijä houkuttelemassa ihmisiä paikan päälle. Pienilläkin teoilla, kuten vaikka palauteseinän pystyttämisellä tai taukojumpalla saa päivään kivan lisän.

Vinkkejä Toimistopäivän toteutukseen

  • Kehitä ohjelmaa ajankohtaisista teemoista, puheenvuorot ja teemapäivät vetävät väkeä.
  • Järjestä äänestys lempiruoista ja tarjoile lempiruokalounas.
  • Pidä kirpputori toimiston vanhoista käyttämättömäksi jääneistä tavaroista ja lahjoita tuotot hyväntekeväisyyteen.
  • Järjestä yhteinen taukojumppahetki avaamaan päätetyön aiheuttamia jumeja.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä