Tekemättömän työn kustannukset näkyväksi Polku-palvelulla

Sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet ovat Suomessa suuri menoerä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Tekemättömän työn ja työkyvyttömyyden tehokkaassa torjumisessa avainasemassa on työnantajien, työterveyden ja työeläkevakuuttajien tiivis yhteistyö työkykyjohtamisessa.

Terveystalon ja Varman yhteisille yritysasiakkaille suunnattu uusi Polku-palvelu tuo yritysten johdolle näkyväksi tekemättömän työn kustannukset. Palvelun avulla yrityksissä voidaan johtaa tehokkaasti henkilöstötuottavuutta ja työkykyriskejä. Polku-palvelusta saa sekä lähes reaaliaikaista tietoa henkilöstön työkyvyn tilasta että taaksepäin katsovaa koontitietoa (Kustannusanalyysi) linjauspäätösten tueksi.

Terveystalo ja Varman alusta tukena työkykyriskien hallinnassa

Terveystalo vastaa yhteistyössä asiakkaan työterveyden palvelutuotannosta ja tarjoaa palveluun tietoa työterveyden näkökulmasta. Terveystalon tietolähteinä ovat modernit työkykyjohtamisen työkalut Kustannusanalyysi ja Sirius HR. Varma puolestaan vastaa asiakkaan työeläkevakuuttamisesta ja tuottaa Polku-palveluun tietoa Työkykyjohtamisen tietopalvelusta.

– Polku-palvelun näkymässä yhdistetään työterveyden ja työeläkeyhtiön tuottamaa tietoa niin, että se palvelee asiakasyritysten tuloksellista työkykyjohtamista, sanoo Terveystalon työkykyjohtamisen palveluista vastaava työterveyden kehitysjohtaja Hanna Puhakka.

– Työkykyriskien vaikuttava johtaminen on avainasemassa, kun yrityksissä halutaan puuttua tekemättömän työn kustannuksiin. Polku-palvelun avulla pääsee kehittämään ja parantamaan henkilöstötuottavuutta. Palvelussa yhdistetään ensimmäistä kertaa Terveystalon ja Varman tuottamaa tietoa helppokäyttöisellä näkymällä, kertoo Varman työkykyjohtaja Hanna Kankainen.

Palvelu havainnollistaa yrityksen henkilöstön työkykyyn liittyviä riskejä sekä auttaa ymmärtämään työkyvyttömyyteen johtavaa polkua. Keskeisinä mittareina tarkastellaan työkyvyttömyyspäivien, eläkemenojen, tapaturmavakuutuksen sekä työterveyden kuluvan vuoden kustannuksia suhteessa yrityksen tavoitteisiin.

Lisätietoja:
Työterveyden kehitysjohtaja Hanna Puhakka, Terveystalo, puh. 040 525 3166 , hanna.puhakka@terveystalo.com
Työkykyjohtaja Hanna Kankainen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, puh. 050 385 9310, hanna.kankainen@varma.fi

Terveystalo on verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 170 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti yli 6 800 terveydenhuollon ammattilaista, ja on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2015 oli yhteensä 75,7 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 68,6 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen vakavaraisin työeläkeyhtiö ja suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2015 Varman maksutulo oli 4,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2016 lopussa 42,4 miljardia euroa. www.varma.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä