Kuntoutuksen vertaistukialusta vei voiton Varma Hack -tapahtumassa

Huhtikuun lopussa käydyn Varma Hack -tapahtuman finaalin voitti Team Galakrond, joka ideoi kuntoutuksen vertaistukialustan. Siinä kuntoutujat voivat jakaa kokemuksiaan kuntoutuksesta ja arvioida palveluntarjoajia.

Team Galakrondin muodostivat ohjelmistokehittäjä Arian Kermanchi ja käyttökokemussuunnittelija Igor Vileikis. Voittajat saivat palkinnoksi 10 000 euroa. Finaalin tuomareina toimivat Varman eläkepalveluista ja tietohallinnosta vastaava johtaja Tiina Kurki, ylilääkäri Jukka Kivekäs sekä eläkejohtaja Jyrki Rasi.  

- Team Galakrondin idea on ihmisläheinen ja helppokäyttöinen. Se on myös helppo integroida Varman nykyisiin verkkopalveluihin. Palvelu on hyödyllinen kuntoutuksen alkuvaiheessa oleville asiakkaillemme. Uskomme, että monet asiakkaistamme ovat valmiita jakamaan omia kokemuksiaan kuntoutuksesta, Tiina Kurki toteaa.  

- Kuntoutus on tuloksellista. Varman kautta kuntoutusta saaneista siirtyy työmarkkinoille kokonaan tai osittain lähes 80 prosenttia, ja suurempi osa asiakkaistamme hyödyntää kuntoutusta kuin siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle. Tietoisuutta kuntoutuksesta on kuitenkin syytä lisätä ja siinä tämä palvelu auttaa, Jukka Kivekäs sanoo.  

Seuraavaksi Varma jatkaa voittajaehdotuksen kehittämistä. Varma Hack -tapahtumassa kehitettiin ehdotuksia kuntoutuksen digitaalisiksi palveluiksi.

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä