Varma on mukana kehittämässä hedgerahastojen vastuullisuutta

Varma on mukana YK:n alaisen vastuullisen sijoittamisen periaatteiden UN PRI:n ryhmässä edistämässä hedgerahastojen vastuullisuutta. Ryhmä on julkaissut erityisesti hedgerahastoille suunnatun ESG-kyselyn (due diligence questionnaire), joka ohjaa rahastojen ympäristö-, sosiaalista ja hallinnoinnin (ESG) vastuullisuutta.

‒ Varman tavoitteena on aktiivisesti edistää hedgerahastosijoitusten vastuullisuutta kansainvälisen yhteistyön avulla. Rahastonhoitajat joutuvat nyt entistä kattavammin miettimään vastuullisuusnäkökohtia, sanoo Varman hedgerahastosijoituksista vastaava johtaja Jarkko Matilainen.

Varma on jo aikaisemmin kartoittanut hedgerahastojen vastuullisuusperiaatteita omalla kyselyllään vuonna 2014.

‒ Huomasimme, että moni rahasto oli jo tehnyt töitä vastuullisuuden hyväksi, mutta niitä ei ole raportoitu tai markkinoitu varsinaisiksi vastuullisuuskysymyksiksi.

‒ Kun sijoittajien ESG-kysymyksiä yhtenäistetään, rahastonhoitajien vastaustaakka kevenee eli periaatteisiin ja käytäntöihin on helpompi sitoutua, Matilainen summaa.

Vastuullisuuskyselyssä on neljä osa-aluetta, joita ovat käytännöt ja politiikka, hallinnointi, sijoitusprosessi, seuranta ja raportointi. Kyselyn ovat rakentaneet yhteistyössä AIMA, the Hedge Fund Standards Board, hedge fund -asiantuntijat Man Groupista, Varmasta, Englannin kirkon eläkejärjestelmästä ja Trium Capitalista. Kysely on kaikkien sijoittajien käytettävissä.

 Lue lisää aiheesta UN PRI:n sivuilta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä