101-vuotiaan Linnean kädet ompelivat, hoitivat sairaita ja rakensivat taloja

Varma on kerännyt Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi yli 100-vuotiailta asiakkailtaan muistoja työvuosilta. Olemme julkaisseet muistoja tämän vuoden aikana verkkosivuillamme. Joulukuun ja samalla viimeisen työmuiston on lähettänyt Linnea Virpi Kokkolasta.

Lähdin 14-vuotiaana Keski-Pohjanmaalla sijaitsevasta Ullavan Honkalasta piikomaan Kälviän Kalleinniemelle.

Myöhemmin suoritin ompeluopin Betti Hakasen ompeluliikkeessä. Vuonna 1942 perustin oman ompelimon Kokkolan Ouluntielle. Päivät ompelin ja iltakursseilla opiskelin sairaanhoitoa lääkintälottien järjestämässä koulutuksessa. Vuonna 1944 olin mukana siirtämässä haavoittuneita rintamalta, kun sain pommituksessa sirpaleita vasempaan jalkaani. Työni kuitenkin suoritin, että saimme haavoittuneet takaisin Suomeen.

Sodan jälkeen työni jatkui ompelimossa vuosia. Sen jälkeen tein töitä nuoriso-ohjaajana ja naisjaoston vetäjänä Kokkolan Työväenurheilijoissa.

Ouluntien talossa teimme mieheni Oivan kanssa vuodesta 1955 lähtien peruskorjauksen. Rakensimme toisen kerroksen ja vedimme vesi- ja viemärijohdot. Sen jälkeen peruskorjasimme ja myimme eteenpäin kymmenkunta vanhaa rakennusta eri puolilla Kokkolaa.

Voimia arkeen olen saanut marjametsästä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä